Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minidortík s kiwi

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

35 min (35 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: asi 10-12 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 400 kJ /
2 247 kcal
Bílkoviny29,88 g
Tuky109,71 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy281,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Našleháme si vejce s cukrem (není třeba dlouho), vmícháme další suroviny - mouku, olej, sodu a šetrně zamícháme ještě 2 kiwi nakrájené na kousky. Krok 2: Nalijeme do vymazané, vysypané a rovné formy na srnčí hřbet, dáme péct do středně vyhřáté trouby a zkoušíme špejlí, až je suchá, je hotovo (netrvá to dlouho) a dortík bez problému vyklopíme na tác. Krok 3: Mezi tím si uděláme krém, do misky dáme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou šťávu, vsypeme pudinkový prášek, našleháme a natřeme na vyhladlý dortík. Krok 4: Na krém naskládáme na kolečka kiwi, ještě si uděláme dle návodu želatinu a trochu vychladlou dáme navrch a hotový dortík dáme ztuhnout do lednice.

Zveřejněno 17. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Můžeme použít jakékoliv ovoce i kompotované a v tom případě použijeme na želatinu kompotovou šťávu a když použijeme ovoce čerstvé, uděláme si šťávu sami v poměru 1 dcl jakékoliv štávy+2 dcl vody.

Jsme na to sami dvá, tak jsem chtěla něco menšího!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minidortík s kiwi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxGP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minidortík s kiwi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxGP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Upeču to ještě jednou a dám méně mouky, těsto bylo moc tuhé.:-)

ted jsem narazila na tenhle recept, vypada uzasne jedle, ale ten prasek me prekvapil. Bibi, tobe verim, tohle fakt vyresi moje problemy s tekoucima kremama:yes::-))

Mě se to moc nelíbí.:no::-//

Gabi, opravdu tam dávám jenom pudinkový prášek a krém je hustší, nikde neteče a pěkně drží i navrchu;-)taky se tam může dát zakysanka

Bibi, opravdu dáváš do krému jen pudinkový prášek? Není to znát na chuti:-?

Bibi moc hezké, kiwi je na zákusky skvěké!:-p:yes::yes:

Bibi, vše s tvarohem a želatinou děti moje můžou ;-):yes:+

To vypadá na hezký recept, jenom jedno vejce, nebude moc sladký.
Už mám uloženo a určitě zkusím. +:-))

Tématické fráze:
kiwi, minidortík, bublanina s kiwi, rychlý minidortík, ovocný minidortík, šťáva z kiwi, minidortik citron, co z kiwi, mini dortík, recepty kiwi, male kiwi, mandarinkové mini dortíčky, zpracování kiwi, co s kiwi, jedle kiwi, minidortik recept, bezbarvá želatina, kivi bublanina, buchta s mini kiwi, může se péct kiwi

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, vejce, soda jedlá, tvaroh ve vaničce, cukr vanilkový, šťáva citronová, pudink kokosový, cukr, želatina, meruňková šťáva, voda, kiwi

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu