Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 987 kJ / 1 670 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,22 g |
| Tuky | 5,12 g |
| Vláknina | 32,56 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 196 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 344,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme vařící vývar, který budeme mít po celou dobu přípravy pokrmu po ruce, a vylouhujeme v něm šafrán.
Krok 2: Žampióny překrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny a přidáme je k vývaru, aby změkly a nasály jeho chuť.
Krok 3: V kastrole rozehřejeme máslo s olejem a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 4: Poté přisypeme rýži a necháme ji celou obalit tukem.
Krok 5: Promícháváme a jakmile zrnka rýže jakoby zprůsvitní, přilijeme první sběračku horkého vývaru. Po odpaření tekutiny přilejeme další sběračku a tímto způsobem pokračujeme asi 20 minut, tedy do doby, kdy rýže změkne. Průběžně, ale intenzívně mícháme.
Krok 6: K měkké rýži přidáme prolisovaný česnek, špenátové listy a procezené žampióny, trochu másla, dosolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme již mimo plotýnku dojít. Při podávání sypeme parmazánem.
Zveřejněno 3. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šafránové rizoto se špenátem a žampióny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71Bj
Moje poznámka
Šafránové rizoto se špenátem a žampióny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71Bj
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 18 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 23 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotový korpus
Michal19 před 1 hodinou
Masová paštika
Nanina před 2 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 11 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 11 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 13 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 13 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 14 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 14 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 15 hodinami
Tématické fráze:
rizoto žampiony,
šafrán cena,
špenátové rizoto se žampiony,
šafránové risoto,
rizoto se žampiony,
špenátové risoto,
houbové rizoto se špenátem,
spenatove rizoto,
šafrán vaření,
šafránové koření,
žampiony rizoto,
šafrán koření recepty,
dietní rizoto,
rizoto se safranem,
šafrán koření recept,
spenatove rizoto recept,
rizoto s žampiony,
žampiony cena,
rizoto ze žampiónů,
dietní špenátové rizoto
Suroviny:
rýže,
cibule,
špenát listový,
žampióny,
šafránové blizny,
česnek,
vývar,
máslo,
olej olivový,
pepř,
sůl,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (16)
Eli, moc hezký recept
Elizo, co se týká hubnutí, myslím, že máš určitě možnost si v práci jídlo ohřát
thomassinno - no já nevím, ale Eliza chodí do práce, takže domů k plotně asi nemá čas odbíhat
Jinak já chci také shodit (respektive potřebuji), tak asi budu vařit dietněji - neboj