Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté lívanečky s jablky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Suroviny

Porce: 25ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 788 kJ /
1 861 kcal
Bílkoviny65,63 g
Tuky20,69 g
Vláknina28,34 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 335 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy339,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do části vlažného oslazeného mléka. Zasypeme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Ve zbývajícím mléce rozšleháme vejce a postupně smícháme mouku se špetkou soli. Přilijeme kvásek a na teplém místě necháme těsto vykynout. Krok 3: Po vykynutí je naběračkou naléváme na dobře rozehřátý, tukem vymazaný lívanečník. Krok 4: Jablka: oloupáme a nakrájíme na tenké plátky, zalijeme vodou, posypeme skořicí a přidáme cukr dle chuti. Na mírném ohni dusíme doměkka. Lívanečky poklademe jablky, dáme kopeček pribináčka a jemně posypeme skořicí. Krok 5: Dobrou chuť :-)

Zveřejněno 7. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8Ar

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8Ar

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kdybych nebyla momentálně tak líná, tak si je jdu snad udělat. Vypadají moc lákavě.

Lusindo já chodila občas nakukovat..ale dlouho jsme neměli kuchyň a pak nebyla síla (ze začátku těhu)...
tak teď to snad trošku napravím :-)
A samozřejmě moc děkujeme :-)

Semy, tebe už jsem tu dlouho neviděla...Takže gratulace i ode mě a tfuj tfuj;-) a hlavně buď na sebe opatrná:-K

maris moc děkujeme :-):-)

Hned bych si nabídla:-p:-), ta aspoň posílám +:yes:
Marti, nakoukla jsem do Tvého profilu a GRATULUJU :-):-K:-K

Mňam :-p:-p

Marti, krásné, jako vždy od tebe:yes::yes: +

:yes:tak vypadají krásně určitě budou i dobré,tak už mam recept co k večeři ,posílám bodík

Tématické fráze:
kynuté lívance s jablky, lívance kynuté s jablky, lívance bez kynutí s jablky, jablkové livance kynuté, kynuté jablkové lívance, lívanečky z kynutého těsta, livanečky s jablky, lívance s jablky a skořicí, lívance s jablky, babiččiny kynuté lívance, lívance s jablky kynuté, kynuté lívance recept, lívance bez kynutí s jablkem, jablkové kynuté lívance, domácí kynuté lívance, babiččiny lívanečky s jablky, livance s jablkem, lívance s jablky recept, kynute jablkove livance, livanecky recept

Suroviny:
mléko, mouka polohrubá, cukr krupice, droždí, voda, vejce, sůl, jablko, skořice, pribiňáček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu