Nejlepší dřevěnický štrúdl
Jistě často přemýšlíte, co upéct návštěvě ke kávě. Mělo by to být něco lahodného a zároveň něco, co nám nepřidělá moc práce. Tyto kritéria splňuje dřevěnický štrúdl, nebo chcete-li závin. Zkuste pro jednou místo listového těsta šlehačkové.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 101 kJ / 4 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,73 g |
Tuky | 281,33 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 373,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracujeme v těsto a necháme odpočinout. Máslo můžeme nechat mírně změknout v mikrovlnce, aby se těsto dobře dělalo.
Krok 2: Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka.
Krok 3: Vyválíme z těsta plát, pokryjeme jablky, cukrem a skořicí a zavineme. Zavineme ho jen jako jednu vrstvu (jen ho přeložíme), je to tedy velmi nízký štrúdl a těsto uvnitř není příliš nasáklé jablky.
Krok 4: Štrúdl položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, než lehce zrůžoví, přibližně 20 minut.
Zveřejněno 15. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší dřevěnický štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7GE
Moje poznámka
Nejlepší dřevěnický štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7GE
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 5 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 7 minutami
Zapečený špenát
chocho před 2 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 4 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 8 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 8 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší těsto na štrůdl,
nejlepší jablkový štrůdl,
štrůdl ze šlehačky,
vynikající štrůdl,
šlehačkové těsto na štrůdl,
těsto na štrůdl ze šlehačky,
dobrý štrúdl,
štrůdl,
štrůdl recept,
šlehačkový štrúdl,
jak zavinout štrůdl,
štrudl od babičky ze šlehačky,
drevnicky strudl,
výborný štrůdl,
na kolik stupnu pect strudl,
nejlepší štůdl,
recept na štrůdl ze šlehačky,
těsto na štrůdl,
recept na dobrý štrůdl,
jablečný štrůdl ze šlehačky
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
smetana ke šlehání,
máslo,
jablko,
skořice,
cukr
Komentáře (64)
No, vy račte být moje krevní skupina
Heduska007:
Peču z podobného, ale dražšího těsta
Po upečení jsou štrúdle "tvrdé", ale u nás tomu říkáme že jsou KŘEHKÉ
Pékávám 8 ks z 1kg mouky a posléze, bohužel, štrúdle trochu změknou.
VYZERá ROZHODNE jemne-krechko-chutne..!!!
Ďakujem za recept..
Tak co mi zbývá ,jenom se do toho pustit!
výborný štrůdlík, krásně vonící po másle
posílám bodík a obrázky
a díky
P.S. ještě jsem přidala špetku soli
Bod předešel toto psaní.