Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené mleté maso s kapustičkami a bramborovou peřinkou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 128 kJ /
1 704 kcal
Bílkoviny110,65 g
Tuky105,57 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 347 mg
Sodík 2,28 g
Sůl5,50 g
Sacharidy72,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso osmahneme s cibulí pokrájenou na kostičky, přidáme rozpůlené omyté kapustičky, koření, osolíme dle chuti. Olej nedávám, pustí ho dost maso. Podusíme pod poklicí cca 10 minut. Krok 2: Mezitím si uvaříme oloupané brambory v osolené vodě. Brambory scedíme a přidáme do nich kostičky nivy, smetanu a na másle podušený pórek na kolečka. Vše rozšťoucháme a smícháme, přisolíme. Krok 3: Do pekáčku vložíme maso s kapustičkami a přikryjeme bramborovou směsí. Zapečeme v troubě na 200°C dozlatova, cca 10-15 minut.

Zveřejněno 31. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nO3p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nO3p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jahoda, recept jsem přehlídla a tak napravuji, tvé foto je nepřehlédnutelné!;-)

Radko, dnes jsem si půjčila Tvůj recept, trošku pozměnila - nedala zeleninu, ale kysané zelí a nahoru trošku sýra. Tuk z orestovaného masa jsem slila, ale díky zelí bylo dost šťávy. Vařila jsem na zítřek, jen jsem zobla:-D, ale řeknu Ti, to je pro nás kuchařinky trest vařit tak navečer:-//:-D:-p
Krotím se, ale je to boj:-O
Moc dobrý a nenáročný recept:yes:10 a foto

díky, zkus to taky. Nedokážu si to představit s těma kapustičkama. Tohle mi příjde i šťavnatější. Ale jinak supr:yes::yes::yes:

maru krásný, hned bych si dala:yes:

Radko, tak před chvilkou jsme dojedli. Je to vynikající, :-pdala jsem místo kapusty zeleninu bonduel a ještě mrkev a je to výtečný. Určitě budu zase někdy vařit. Posílám foto, jestli neva:yes:

holky, moc díky. Něco si vyberu, asi hrášek, kukuřice a mrkev

Posilam 5. bod, mame radi vsechny suroviny, v receptu i pod nim, tak to bude chutnat. :yes::-K

přidávám i chilli, mi máme rádi ostré:-p

marunda: jistě že mužeš vypustit kapustičky, nemusí tam být nic než maso, nebo směs s hráškem a kukuřicí , mrkev bude dost výrazná a sladká tak bych víc osolila. :yes: cuketa, brokolice, květák jasný:yes: mám odskoušeno s houbama a nemá to chybu!:-K

K.radulko, to vypadá dost jedle a určitě to bude stát za to vyzkoušet:-p Dávám ti 4.bod:yes:

;-) Marundo zkus třeba brokolici:yes: nebo květák, dovedu si představit i trochu podušenou mrkev;-)

to může být dobré, ale u nás se kapusty moc nejedí, dá se tam dát něco jiného, nebo to můžu udělat bez nich - je to také dobré?:yes:

Tématické fráze:
mlete maso pod peřinou, mleté maso recepty, zapečené mleté maso s bramborem, recepty z mletého masa, mlete maso v perince, zapečené mleté maso, maso pod perinkou, mleté maso, recepty mleté maso, mleté maso recept, mleté maso zapečené s bramborem, mlete pod perinou, maso pod peřinou, mleté maso s bramborem, recept na mleté maso pod peřinou, hovězí mleté maso s kapustičkou, sekaná pod peřinkou, mleté maso pod peřinou recept, brambory pod perinou, recept z kapusticeka mleteho masa

Suroviny:
brambory, pórek, smetana, sýr niva, sůl, maso mleté, kapusta, koření gyros, cibule

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu