Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník s ovocnou chutí

Snadný a rychlý perník s kandovaným ovocem, rozinkami a ořechy můžete upéct v dortové formě. Po upečení ho pocukrujte nebo polijte oblíbenou polevou. Nakrájejte na klínky a můžete servírovat se šálkem horké kávy.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 25-28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 860 kJ /
2 357 kcal
Bílkoviny39,18 g
Tuky113,26 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy291,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme koláčovou formu, vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem. Včas rozehřejeme troubu na 175 °C. Krok 2: V míse smícháme sypké ingredience. Přidáme mléko s rozšlehaným vejcem, olej a vše rychle promícháme. Krok 3: Nakonec ještě vmícháme na drobné kostky nakrájené kandované ovoce, případně přidáme rozinky, sekané ořechy nebo mandle. Krok 4: Těsto vlijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 175 °C zhruba 30-40 minut. Propečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Ta musí být po vytažení suchá, bez zbytků těsta. Krok 5: Upečený perník necháme vychladnout a posypeme cukrem nebo polijeme polevou.

TIP: Polevy na cukroví a moučníky

Zveřejněno 22. 4. 2008

Poznámka autorky Merylas

Z dvojnásobné dávky se dá udělat na hlubokém plechu s okraji, který nemusíme vymazávat, ale vyložíme ho papírem na pečení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perník s ovocnou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEr

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perník s ovocnou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dobré,snědlo se hned.

Dagemar: Děkuji, to jsem opravdu moc ráda. :-K

:-)<3:yes::yes: Parádní změna mám ráda s kandovaným ovocem nebo jen s pomerančovou kůrou :-K

Marie Svarcova: Děkuji. Taky mám ráda kandované ovoce a pomerančová kůra moučník vždy hezky ovoní. :-K

veronika: Děkuji a vyzkoušela jsi? Doufám, že recept nezklamal.:-)

ten pernik s bananem super......hned ho vyzkousim
:yes::yes::yes::yes::-):-):-*

Kde se takový dobrý moučník toulal:-Ože jsem narazila až teď;-)Koláčovou formu nemám,ale líbí se mi verze na plech:yes:+:yes:

Mně se to líbí!
Ještě jsem takto perník nezkoušela, to musím napravit.;-):yes:

Soni, občas ho peču a zkoušela jsem ho dělat i v domácí pekárně, jen jsem nefotila.

vypadá moc hezky:yes::yes::yes:dávám bodík

Tématické fráze:
ovocný perník, perník s ovocem, perník, perník z čaje, ovocny chlebicek, perník s kandovaným ovocem, recepty s chutí, zelňačka z hlávkového zelí, chlebiček s kandovanym ovocem, recepty-ovocný chlebíček, perník s pudinkem, ovocne pernicky, pečeny pernik z ovocem, perník s banánem, ovocná poleva, pečený ovocný chlebíček, recept na perník s banánem, perník s kokosem a kandovanym ovocem recept, banánoví chlebíček, perník z pudinku

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, pudinkový prášek, prášek do perníku, kypřící prášek do pečiva, mléko, olej, vejce, ovoce kandované, rozinky, ořechy, mandle, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]