Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie21 277 kJ / 5 086 kcal
Bílkoviny109,36 g
Tuky30,12 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 534 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 083,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj - časopis vypečené recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Merylas

10. 4. 2009 00:08

pipre, mě se to dříve taky stávalo u dortíků a bylo to fakt tím,že jsem strkala do trouby nos moc brzy a povytahovala tu formu dost neopatrně. Teď se mi to už nestává, peču pozvolna a nakukuju až po té půlhodince, prostě co jak nejpozději a jak píše Špagetka, nejdřív omrknu a jinak pomalounku povytáhnu rošt a zkusím povrch. Dělám jen pár dortíků v roce a pořád stejný korpus, ořechový, ale dřív jsem dělala jiný, jen světlý piškot a vím, že ty problémy byly častější. Děláš korpus pořád stejný? Nebude to třeba pak těstem? Ale vlastně píšeš, že se to nestává pokaždé :-O Tak to pak fakt nevím:-)

pipre

9. 4. 2009 20:15

Špagetko, je to možné, ale kolikrát jen otevřu troubu a vidím, že to kleslo, a to neposouvám roštem nebo formou. Troubu otevírám nejdříve po 30 minutách, abych se podívala. Peču v plynové troubě a jsem zvyklá dávat na rošt alobal, ale zkoušela jsem to i bez něj. Možná je to v teplotě, ale nastavuji pořád stejně. Neklesne mi podkova, jen kulatý dort nebo srdce, ale ne pokaždé. Ale dík za upozornění, možná to dělám, aniž si to teď vybavuji :-)

spagetka

9. 4. 2009 19:55

Pipre - v tvém případě to určitě bude prudkým trháním plechu, pekáče při kontrole pečení nebo při vyndávání.Ono se to nezdá, ale je to jak s miminkem, prostě pomalu aněžně ....;-):-p

Boubelinda

9. 4. 2009 19:02

Merylas vůbec nevadí, klidně přidej další perník, ráda vyzkouším i ten tvůj.;-)

pipre

9. 4. 2009 18:53

Já mívám zas opačný problém při pečení piškotu v kulaté formě. Kraje nabudou a střed klesne. Nejhorší je, že to není pokaždé a já nemohu přijít na to, zda je to troubou nebo těstem. Těsto ale dělám stejné, i troubu mám zahřátou na stejnou teplotu a peču také při stejné teplotě.

Merylas

9. 4. 2009 16:15

Špagetko, já vím, že je to univerzální rada :-));-):yes: Já nějaký ten hrb na moučníku moc neřeším, hlavně že je to jedlé, ale umělecký dojem to moc neudělá :-)) Ale jsem si všimla, že spíš se mi udělá, když je to jen rychlé těsto, co se všechno jen zamíchá a vlije na plech. A Verča určitě nebude nic namítat, když přidám do podobných receptů, jeden taky s pudinkem, ale banánovým.

Boubelinda

9. 4. 2009 12:42

Spagetko, když tak o tom tedka přemýšlím, tak to těsto bylo opravdu řidší. No a už jsem doma. No jo chybama se člověk učí. :-D

spagetka

9. 4. 2009 12:28

Merylas - POZOR tose netýká jen toho toreceptu, ale fakt univerzálně!!!!!!!!! Tos doufám pochopila :-D:-D:-D

Merylas

9. 4. 2009 12:04

Špagetko, díky za vyčerpavájící odpověď a věřím Ti :-D:-D:-D Já tyhle perníky zas až tak moc často nepeču, tak to nemám tak vychytané jako Ty;-):yes:

spagetka

9. 4. 2009 11:53

Pokud je těsto řidší - udělám vprostřed větší díru - dělám přímo v troubě to shrnutí a hned troubu zavřu. Pokud ji máme dobře vyhřátou, těsto se zapeče za pár sekund a nestihne se vyrovnat - věřte mi, tohle fakt funguje!!!Samozřejmě moc zprudka netrhhat těstem nebo pekáčem, aby se nezdrclo, hlavně když tam je sníh, ale pracuju s ním přitom rychle.Prostě klidný, plynulý ale rychlý pohyb - to je co? :-D:-D:-D Ale líp to neumím napsat:-8

Boubelinda

9. 4. 2009 11:49

Spagetko, tak to vyzkouším a pak napíšu jak dopadlo. Dík za tip.;-)

Merylas

9. 4. 2009 11:48

Špagetko, taky jsem se pokoušela nahrnovat k okrajům, ale některé těsto je řidší a prostě se povrch zase srovná:-))

spagetka

9. 4. 2009 11:07

Děvčata, to těsto musíte rozetřít víc k okrajům - nechat v prostřed malinko míň těsta při pečení se to vyrovná. Jsem si 100% jistá, že to je ono.;-) Jo receptík je :-p:yes::yes:

Merylas

9. 4. 2009 10:39

Mě se to občas stává, když dělám z celých vajec a né žloutky + sníh. Co je tady odkaz na podobný recept, tam je v koláčové formě a taky je středem trochu vyšší. Napadá mě jen, že se musí péct pozvolna od samého začátku.

Boubelinda

9. 4. 2009 09:33

Výbušná taky by mě to zajímalo, snad někdo odpoví.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník s pudinkem perník na plech s pudinkem perník s čokoládovým pudinkem recept na perník s čokoládovým pudinkem peceny pernik recept perník s pudinkem perník perník s pudingem perníková buchta s pudinkem perník s pudinkem recept pečení piškotu pernik pecený pečení perníku recept na pernik s pudinkem perník z pudinkem recept na pečený perník perník na plech s cokoladovym pudinkem pernik z pudinkoveho prasku perník s čokoládovým pudingem pudingový perník

Suroviny: mouka polohrubá, cukr, olej, vejce, mléko, pudink kakaový, prášek do pečiva, prášek do perníku

TopRecepty.cz

Pudinkový perník

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RgLO