Pudinkový perník

Boubelinda Kuchařka:

Moučníky , Perníky 16 názorů

54

Suroviny

3 hrnečky polohrubé mouky
2 hrnečky cukru
3/4 hrnečku oleje
2 vejce
2,5 hrnečku mléka
2 lžíce kaka
2 kakaové pudinky
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s pudinkem, práškem do pečiva i perníku. V mléce rozšleháme vejce, nalijeme do mouky, přidáme cukr, přilijeme olej a vypracujeme hladké perníkové těsto. Můžeme také přidat rozinky a nasekané ořechy.

Poznámka

Zdroj - časopis vypečené recepty

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pudinkový perník

  • Merylas Merylas

    pipre, mě se to dříve taky stávalo u dortíků a bylo to fakt tím,že jsem strkala do trouby nos moc brzy a povytahovala tu formu dost neopatrně. Teď se mi to už nestává, peču pozvolna a nakukuju až po té půlhodince, prostě co jak nejpozději a jak píše Špagetka, nejdřív omrknu a jinak pomalounku povytáhnu rošt a zkusím povrch. Dělám jen pár dortíků v roce a pořád stejný korpus, ořechový, ale dřív jsem dělala jiný, jen světlý piškot a vím, že ty problémy byly častější. Děláš korpus pořád stejný? Nebude to třeba pak těstem? Ale vlastně píšeš, že se to nestává pokaždé :-O Tak to pak fakt nevím:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Špagetko, je to možné, ale kolikrát jen otevřu troubu a vidím, že to kleslo, a to neposouvám roštem nebo formou. Troubu otevírám nejdříve po 30 minutách, abych se podívala. Peču v plynové troubě a jsem zvyklá dávat na rošt alobal, ale zkoušela jsem to i bez něj. Možná je to v teplotě, ale nastavuji pořád stejně. Neklesne mi podkova, jen kulatý dort nebo srdce, ale ne pokaždé. Ale dík za upozornění, možná to dělám, aniž si to teď vybavuji :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pipre - v tvém případě to určitě bude prudkým trháním plechu, pekáče při kontrole pečení nebo při vyndávání.Ono se to nezdá, ale je to jak s miminkem, prostě pomalu aněžně ....;-):-p

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Merylas vůbec nevadí, klidně přidej další perník, ráda vyzkouším i ten tvůj.;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já mívám zas opačný problém při pečení piškotu v kulaté formě. Kraje nabudou a střed klesne. Nejhorší je, že to není pokaždé a já nemohu přijít na to, zda je to troubou nebo těstem. Těsto ale dělám stejné, i troubu mám zahřátou na stejnou teplotu a peču také při stejné teplotě.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Špagetko, já vím, že je to univerzální rada :-));-):yes: Já nějaký ten hrb na moučníku moc neřeším, hlavně že je to jedlé, ale umělecký dojem to moc neudělá :-)) Ale jsem si všimla, že spíš se mi udělá, když je to jen rychlé těsto, co se všechno jen zamíchá a vlije na plech. A Verča určitě nebude nic namítat, když přidám do podobných receptů, jeden taky s pudinkem, ale banánovým.

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Spagetko, když tak o tom tedka přemýšlím, tak to těsto bylo opravdu řidší. No a už jsem doma. No jo chybama se člověk učí. :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Merylas - POZOR tose netýká jen toho toreceptu, ale fakt univerzálně!!!!!!!!! Tos doufám pochopila :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Špagetko, díky za vyčerpavájící odpověď a věřím Ti :-D:-D:-D Já tyhle perníky zas až tak moc často nepeču, tak to nemám tak vychytané jako Ty;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pokud je těsto řidší - udělám vprostřed větší díru - dělám přímo v troubě to shrnutí a hned troubu zavřu. Pokud ji máme dobře vyhřátou, těsto se zapeče za pár sekund a nestihne se vyrovnat - věřte mi, tohle fakt funguje!!!Samozřejmě moc zprudka netrhhat těstem nebo pekáčem, aby se nezdrclo, hlavně když tam je sníh, ale pracuju s ním přitom rychle.Prostě klidný, plynulý ale rychlý pohyb - to je co? :-D:-D:-D Ale líp to neumím napsat:-8

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Spagetko, tak to vyzkouším a pak napíšu jak dopadlo. Dík za tip.;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Špagetko, taky jsem se pokoušela nahrnovat k okrajům, ale některé těsto je řidší a prostě se povrch zase srovná:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Děvčata, to těsto musíte rozetřít víc k okrajům - nechat v prostřed malinko míň těsta při pečení se to vyrovná. Jsem si 100% jistá, že to je ono.;-) Jo receptík je :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Mě se to občas stává, když dělám z celých vajec a né žloutky + sníh. Co je tady odkaz na podobný recept, tam je v koláčové formě a taky je středem trochu vyšší. Napadá mě jen, že se musí péct pozvolna od samého začátku.

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Výbušná taky by mě to zajímalo, snad někdo odpoví.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo