Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Čím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším majstrštykem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 52 050 kJ / 12 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2 010,07 g |
Tuky | 426,79 g |
Vláknina | 41,23 g |
Cholesterol | 6,50 g |
Sodík | 114,13 g |
Sůl | 280,00 g |
Sacharidy | 123,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZG5
Moje poznámka
Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZG5
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 38 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 59 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí čabajská klobása,
čabajka recept,
domácí čabajka,
recept na pravou čabajku,
čabajská klobása domácí výroba,
recept na cabajskou klobasu,
recept na čabajku,
domaci cabajka recept,
recept na cabajky,
domácí čabajky,
recept na domácí maďarské klobásy,
madarska cabajka recept,
prava madarska cabajka,
domácí slovenské klobásy,
cabajka,
klobásy recepty,
recept na domácí slovenské klobásy,
čabajky recept,
maďarské klobásy čabajky,
recept na klobásy
Suroviny:
plec vepřová,
kmín mletý,
sůl,
rychlosůl,
cukr moučkový,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
střeva vepřová
Komentáře (40)
Pokud bys můj článeček bral důkladně, zjistil bys , že mi vůbec nejde o recept, který dosud nemám ,ale o to proč musí někdo tvrdit , že ten jeho recept na "Čabajku " je ten opravdu pravý. Ty bys to tvrdil ??? A to ,že jsem rodilý Bratislavčan , nevylučuje , že nejsem Slovák.Tak si to prosím trochu urovnej. Ale o vlastní recept vůbec nejde. Zarazila mě jen agresivita předřečníka.Je na každém ,jak si klobásy udělá.Musím dodat , že se nezlobím a už se ani nebudu vyjadřovat.Tvůj recept také vyzkouším .Může to být ten, který hledám a souhlasím i s tím co píšeš o uzení klobás .Máš úplnou pravdu. Zdraví Tě Milan P.
Pri studenom údení by nemala byť teplota dymu väčšia ako 25°C. Tento typ údenia si vyžaduje pomerne dlhú dobu – 2 až 5 dní, ale má silné konzervačné účinky. Konzervačné látky dymu preniknú hlboko do mäsa. Uplatňuje sa aj silné vysušenie mäsa, pričom straty na hmotnosti mäsa bývajú aj okolo 35 %. Výrobky, ktoré sa údili studeným dymom sú veľmi trvanlivé.
Zdraví Milan P.
Já používám na nakládání většinou jen sůl, udím jen 6 hodin, pak ještě 6 h horkovzduch a holt mrazím. Znalci tvrdí, že je to zločin, ale zatím si ještě žádný z nich ničeho nevšiml, ani u dál tepelně zpracovaných výrobků- párky, špekáčky, uzené, pancetty, slanina, ani u klobás, podávaných " zasyrova". Pragandu přidávám jen do sušených klobás a salámu, ale ty se dělají minimálně. A " hovadzinka " je u čabajky hovadina.
Přidal jsem pár obrázků vlastních výrobků. A po mých zkušenostech se držím s kořením při zemi. Ono někdy méně , znamená více.Oceňuji i práci svého předřečníka ,který objasnil, kdo vlastně vymyslel čabajku.Patří to vůbec sem ???Myslím si , že mi je to jedno!!! Tento recept se nedá pokazit a klobásky jsou výborné. POKUD... je nepřesolíte!!! S tím opatrně.Pomůže jen zkoušení.
A zase--- nedosolené se dají jíst, p ř e s o l e n é -vyhodit.
Milan P.
1. "Černé koření" se česky jmenuje pepř.
2. Ale to je spíš dojem či pocit: Vždycky se mi zdálo, že v čabajce cítím i tymián.
VeŠ: to neni čabajka som Slovák s Bekešskej čabi to je parodia na našu klobásu a urážka predkov
Chci se do toho pustit,a nevím.
Dík za radu. Michal.
Tu je original recept : Na 10kg masa...20dkg sladkej papriky,5dkg palivej papriky,20dkg soli,3dkg cesnaku a 2dkg mletej rasce.Ja ich udim na studenom dyme 2-3 dni(zalezi na hrubke klobas),bukove alebo dubove drevo.Je to nebicko v papulke a vydrzi mi bez chladnicky niekolko mesiacov.O tyzden ich budem robit tak mozno pridam aj foto a kompletny postup.
A máš plusový bod! (Plussz pontot kaptál!)
K receptu nejsou žádné komentáře.