Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 721 kJ / 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,63 g |
Tuky | 51,25 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 155 mg |
Sodík | 238 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 27,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tekvicu ošúpeme, vydlabeme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.
Krok 2: Z oleja a múky spravíme zásmažku, rozšľaháme so studeným mliekom, za neustáleho miešania pomaly privedieme do varu, varíme, vhodíme tekvicu. Osolíme, okoreníme, tekvicu uvaríme na skus.
Krok 3: Ku koncu vlejeme smotanu, okyslíme príp. aj docukríme. Vhodíme posekaný kôpor a už nevaríme.
Zveřejněno 31. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tykvová omáčka podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YrG0
Moje poznámka
Tykvová omáčka podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YrG0
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 8 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová polévka s kuskusem
TondaJ před 49 minutami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
olca1983 před 57 minutami
Zemlbába - žemlovka
capramo před 1 hodinou
Rajská polévka s rýží
Kajkajak před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
Martina 2552 před 2 hodinami
Koprové špagety z jedné pánve
cismondan.p@gmail.com před 3 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
lukyvesely18@seznam.cz před 3 hodinami
Mleté maso s cizrnou
Kessie před 3 hodinami
Katův šleh po mém
Jandulice před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 5 hodinami
Tématické fráze:
tekvica,
tykvová polévka,
špagetová cuketa,
tekvicová omáčka recept,
mail sadi.org loc:cz,
cuketa špagetová,
omáčka ze špagetové dýně,
slovenska tekvica,
tekvica omacka,
omáčka z tekvice,
špagetová tekvica,
prívarok z patizonu,
tekvicová polévka s koprem a na smetaně,
slovenská cuketová omáčka,
epty. z cukety,
dyně tykvová,
tykvová dýně,
tykvová polévka slovenská,
tykev keříčková recept,
tekvice
Suroviny:
olej,
mouka hladká,
mléko,
šlehačka,
sůl,
pepř bílý,
kopr,
ocet
Komentáře (19)
kompot jsem taky dělala, ale zase z dýně
http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%BDn%C4%9B
Magdi děkuji za odpověď
Mě tak v loni rostl jeden druh patizonu, byl jako cuketa, nebo kulatý, letos mám vše pozdě
po česku keříčková tykev
jáj, cuketu, to tu mamo
Rebenko, ja pre zmenu neviem, čo je to špagetová dýně...
Na mojej tretej fotke vidíš, že plod nemá žltú šupu ako žltá cuketa.
Plody nie sú také vodnaté ako cukety.
vypadá to dobře