Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Pokud hledáte tip na snadný a rychle hotový oběd, vyzkoušejte tyto nudle s kuřecím masem, houbami, paprikou a pórkem. Sladce vonící koření pěti vůní skvěle doplňuje chuť teriyaki omáčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení masa

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 116 kJ /
745 kcal
Bílkoviny122,38 g
Tuky6,69 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 301 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy45,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso a papriky nakrájíme na nudličky, pórek a bílé části cibulek na kolečka, česnek na plátky. Maso naložíme do omáčky teriyaki a necháme rozležet. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opékáme. Přidáme zeleninu, předem namočené houby, koření a chvíli opékáme společně. Zelenina musí zůstat křupavá. Krok 3: Zvlášť rozmícháme solamyl v trošce sójové omáčky, vlijeme na pánev a za stálého míchání vaříme asi minutu. Krok 4: Nudle uvaříme podle návodu a vše promícháme. Na závěr posypeme zelenou cibulkovou natí.

TIP: Přehled asijských nudlí

Zveřejněno 20. 8. 2009

Poznámka autorky maris

Do hotového pokrmu můžeme ještě vmíchat kousek pokrájeného čínského zelí. Základem koření pěti vůní je skořice, badyán, hřebíček, fenykl a sečuánský pepř, ale v některých směsích můžeme najít i kardamom, muškátový oříšek nebo zázvor.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VPX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VPX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Opravdu skvělý recept :-) čínské nudle jsou vděčnou večeří a připravené doma chutnají prostě líp než z bistra :-8

Lopson: Já si napřed v asi půl hrnku studené vody, nebo vývaru a sojové omáčky namočím pár lžic solamylu. Na troše oleje orestuji zeleninu a dám stranou. Potom orestuji okořeněné maso, přidám sladkou čili omáčku a když je hotové, přidám orestovanou zeleninu a zaleji máčeným solamylem a rychle provařím. Odkoukala jsem to od kuchaře v čínské restauraci, kde měli otevřenou kuchyň.

:yes: výborný recept ,moc dobré :-)

Čína byla absolutně luxusní a hlavně jednoduchá.....díky za recept...:-K

Tento recept je opsán z obalu čínských nudlí,nicméně vypadá bezvadně,zítra jdu na něj :-)

Včera jsme měli k obědu s rýžovými nudlemi a pochutnali jsme si :-p Omáčku Teriyaki jsem neměla,použila jsem sojovou a sladkou chilli a přidala ještě řapíkatý celer ;-) Posílám bod :yes:

Dnes jdu na to:yes:

Dnes jsem dělala;-)ale trochu jinak;-)přidávám foto;-)

zdravim suroviny na asijskou kuchyni vsechny na jednom miste vcetne skvelych receptu - asian-food.cz

Ja som dnes tiež varila niečo podobné - navyše mrkvu a kapustu - zelí, ale nie čínsku, slovenskú, pór sa doma nenachádzal, tak veľa mladej cibuľky. A pretože mám stále ešte kus zázvoru v chladničke, odstrúhala som z neho, ako isahu...S ryžou nám to chutilo veľmi. +

Tématické fráze:
čínské nudle recept, cinske nudle s kurecim, čínské nudle s kuřecím masem, čínské nudle, nudle s kuřecím masem, recept na čínské nudle, čínské recepty, čínské nudle se zeleninou, recepty čínské nudle, cinske nudle s masem, recept čínské nudle, čínské nudle s kuřecím masem recept, recept na čínské nudle s kuřecím masem, recept na čínské nudle s masem, cinske nudle a kureci maso, čínský nudle, čínské nudle recepty, recepty na činske nudle, činske pokrmy recepty nudle, recept čínské nudle s kuřecím masem

Suroviny:
nudle, maso kuřecí, paprika čerstvá červená, pórek, cibulka jarní, česnek, omáčka teriaky, solamyl, koření pěti vůní, omáčka sojová, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu