Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkové brambory

Jednoduché bylinkové brambory jsou skvělou přílohou i lehkým samostatným jídlem. Díky voňavým bylinkám a pečení při vysoké teplotě získají zlatavou kůrku a plnou chuť. Připravíte je snadno z několika surovin a výsledek potěší každého milovníka poctivé domácí kuchyně.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 750 kJ /
1 374 kcal
Bílkoviny43,35 g
Tuky52,01 g
Vláknina25,92 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,00 g
Sacharidy171,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dobře očistíme a 5-10 minut povaříme. Poté slijeme vodu a nakrájíme na plátky. Krok 2: V kastrůlku ohřejeme olivový olej a rozpustíme v něm bylinkovou kostku bujónu a prolisovaný česnek. Krok 3: Troubu předehřejeme na 220 °C. Krok 4: Čerstvé bylinky a teplý olej smícháme s plátky brambor, přendáme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 15-20 minut. Krok 5: Upečené brambory podáváme s omáčkou ze zakysané smetany, strouhané nivy a česneku.

TIP: Recepty na grilované maso - rady a inspirace

Zveřejněno 18. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bylinkové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Mj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bylinkové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Mj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Co je bylinková kostka? Díky.

Eli:-),
byly výborné:-p:yes:, díky za recept:-K

Eli,super vec,ako vždy;-)Podávala som tu ku kuraťu v maslovej marináde od Ivulinky s kapustovým šalátom:-p+15

Eli,ta bylinková kostka je bujón??? hezké,moc hezké,mám inspiraci a tobě bodík:-K:yes::-K

To je tak milé, když někdo vytáhne starší recept, uvaří ho a ještě nafotí výsledek :-):-). Janatko, jsem potěšená a ovšem musím pochválit tu kombinaci s masíčkem a omáčkou z nivy. Museli jste si pochutnat!! :-p
Děkuji za přidání fotografií, to mě vždycky potěší, protože vím, že to skutečně někdo vařil a jedl ;-)...

Dnes jsme je měli k obědu.Jen jsem je oloupala,protože jsem už nesehnala brambory, které by se dali dělat se slupkou.Vynikající.:yes::-p

Tak syn přišel asi před půl hodinou, na studené brambory si vyklopil konzervu tuňáka...:-(:-((, odešel s tím do pokoje a zanechal - jak jsem teď zjistila - otevřenou ledničku :-//. Nevíte náhodou, proč se vlastně snažím...:-? :-):-)

Děkuji za body a pochvalu...:-)
Bibi, plesnivé brambory (myslíš zapečené s nivou, předpokládám) máme také hodně rádi.
Janičko R. (a Marto ;-)), pokud realizuješ, nezapomeň fotit!! Mně se tohle jídlo zdá výjimečně fotogenické...:-))

i "Jen brambory" vypadají na fotce luxusně :-p, určitě upeču a k tomu zakysanku bez nivy jen s česnekem a bylinkama :-)

Já dělávám ráda Plesnivé brambory a teď budu střídat s těmito, vypadá to dost dobře a dávám bodíka:yes:

Bože, kdyby klávesnice byla houba, měla bych mokro pod zadkem, jak by s ní kapalo.:-p Já tak dělám brambory pouze s česnekem, ale krájím je syrové a bez slupky. OVŠEM:-! Teď jsme v Penny marketu koupili tak nádherné brambory, že nikdo nevěří, že jsou staré, tak si říkám.... dneska by to šlo!:-)):-D:yes:

Tématické fráze:
vařené brambory s bylinkami, brambory na bylinkách, brambory s bylinkami, pečené brambory s bylinkami, recepty s bylinkami, bilinkové brambory, recepty z bylinek, brambory se slupkou, bylinky a recepty z bylinek, bylinkové recepty, pecene bylinkove brambory, bylinková kostka, zapečené brambory s bylinkami, pecene brambory na bylinkach, bylinkové pečené brambory, recepty z brambor, bylinky na pecene brambory, pečené brambory se slupkou, bylinky recepty, jake bylinky na brambory

Suroviny:
brambory rané, olej olivový, čerstvé bylinky, česnek, kostka bylinková, sůl, smetana zakysaná, sýr niva, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]