Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůta, plněná nádivkou z vinné klobásy a uzeného masa

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 930 kJ /
1 178 kcal
Bílkoviny71,86 g
Tuky58,72 g
Vláknina6,35 g
Cholesterol 641 mg
Sodík 2,44 g
Sůl5,92 g
Sacharidy87,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s vývarem z uzeného masa. Přidáme petrželku, žloutky, pokrájené uzené maso a náplň z vinné klobásy. Dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Přidáme čerstvou nebo sušenou šalvěj, muškátový květ, sůl a pepř. Krok 2: Krůtu naplníme takto připravenou nádivkou, zašijeme a poklademe vločkami másla a podlijeme uzeným vývarem z krkovičky. Krok 3: Pečeme přikryté - pozvolna - v troubě cca 2,5 - 3 hodiny. Postupně podléváme vlastní šťávou, dokud se maso nezačne samo oddělovat od kosti. Nakonec odkryté dopečeme dozlatova. Rozporcujeme a podáváme s bramborem.

TIP: Jak upéct krůtu?

Zveřejněno 1. 1. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Náš pejsek - miniretrívr Míša- čekal a seděl celou dobu u trouby, nešel ani ven, dávám jedno foto těsně před dokončením pečení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgY7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgY7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

varilamyskakasicku: Ivčo, to musí být dobrota...:-p Plnila jsem podobně kuře, tak tuším..:-p:yes::yes:

danka1965: takj pak dejte vědět, kdyby se Vám zdála řídká, přidejte toust´nebo trochu strouhanky, ale podle potřeby dál pak..

varilamysickakasicku: díky moc za radu. Krůta je zatím v mrazáku, čeká, až bude nějaká větší sešlost. Nádivku vyzkouším asi i do kuřete, vypadá ohromně dobře:yes::-p

:-O no teda, vypadá to moc jedle:-p:-p:yes:

Bibinka: Jani, dostal jednu větší kost a pak masíčko, to bylo radosti, kňučel,:-)) když jsme ji porcovali, že jsme to málem nerozkrájeli.. zatím takhle vyváděl poprvé:-K

chocolate: :-D díky, nám nějak stávkoval, nešel ani ven, čekal, až bude.. že si počkal.. úplně mi skučel, nikdy to ještě neudělal..:-);-) my měli Silvestra:-D

varilamyskakasicku:Ivčo, bafan u trouby nemá chybu;-).

danka1965: danko, krůta měla 3600 g, tak bych do té nádivky použila dvojnásobné i větší množství, buď bych přidala pak větší množství vinné klobásy, nebo uzeného masa, dala bych buď toustový chleba nebo rohlíky cca okolo 18 plátků toustového chleba a i mnohem více vajec, asi bych i já příště udělala nádivky radši více, ona se pak dá péci nádivka, co zbude i vedle v pekáčku ještě, tedy určitě dejte všeho více i za cenu toho, že jí bude větší množství a dáte ji ještě dopéci vedle, ona samotná nádivka je moc dobrá.;-):-K

Dobrý den, můžu mít dotaz, jak asi byla krůta velká? Nikdy jsem nepekla krůtu vcelku a dcera zrovna dostala krůtu cca 7,5 kg, tak jestli do ní budou stačit tyto ingredience, nebo to chce např. té vinné klovásy a toustového chleba si připravit více. Díky a posílám bod, neboť recept vypadá velmi lákavě a určitě ho vyzkoušíme.

Kruta s vuni uzeneho, tak to byla urcite velka dobrota !

jojoj - úžasné:yes::-D

Tak to bude dobrota, Ivčo! Hned bych zakrojila. . .:-p:yes:+

varilamyskakasicku:Ivi, moc pěkný recept, fotky, ale nejlepší je ten retrívr u té trouby-doufám, že dostal kousek, když byl tak trpělivý:-D;-)a vyčkával celou dobu pečení. Máš hezký 10.bod:yes:

moc se ti to povedlo, Ivo.. všechno;-):-):-K:yes::yes:

Moc povedené, Ivi!!:-p

Angel 666: díky:-))

Mňam! Vůbec se Míšovi nedivím :-D :yes:

moc povedené:-p:yes:

Janka 46 1. 1. 2013 19:13
Vypada to mooooc zajimave :yes::yes:my kruti maso mame moc radi;-)

jarka skrobakova: také ji mám Jaruško moc ráda, letos jsem ji chtěla upéci jinak, zkusila jsem něco, co jsem viděla u kamarádky venku, chutnala nám moc:-K

no to bude mňamka, máš ji krásně upečenou a já krůtu miluju. Někdy vyzkouším, líbí se moc ta nádivka:-p:-K, krásné foto Ivanko:yes::yes::yes::-K:-K:-)

Myško, to vypadá bezva. Zajímavý nápad:-p;-)+1:yes:

Tématické fráze:
plněná krůta, uzená kruta, nádivka z vinné klobásy, uzená krůta recept, uzená krůta recepty, jak udit krůtu, jak upeci krutu, pomalé pečení krůty, jak pripravit krutu, nápln z vinné klobásy, recepty krůta uzená, krůta recepty pomalé pečení, krůta s masovou nádivkou, vinná klobása z krůtího masa, krůta cena, krůta cena, nejlepší nádivka do krůty, jak se peče celá krůta, recepty plnena kruta, plněná krůta recepty

Suroviny:
krůta, chléb toustový, klobása vinná, krkovice vepřová, vývar z uzeného masa, vejce, šalvěj čerstvá, ořech muškátový, sůl, máslo, vývar z uzeného masa

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu