Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčné broskvové řezy s mákem

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 221 kJ /
5 311 kcal
Bílkoviny97,82 g
Tuky267,05 g
Vláknina38,53 g
Cholesterol 765 mg
Sodík 596 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy609,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Broskve scedime, nechame okapat a nakrajime na silnejsi platky. Stavu z broskvi svarime, cca 10 minut a nechame vychladnout. Krok 2: Olej, vejce a cukr uslehame. Pridame jogurt, mak a nakonec mouku s praskem do peciva. Krok 3: Do vymazane a vysypane formy na peceni (20 x 30 cm) nalijeme testo a huste poklademe platky broskvi. Krok 4: Pri 180 stupnich (horni a dolni ohrev) cca 30 minut peceme. Krok 5: Jeste horky moucnik opatrne polijeme svarenou broskvovou stavou a nechame vychladnout (kdo nema rad prilis kremove testo, muze vynechat). Krok 6: Smetanu uslehame do tuha, primichame cukr, zakysanou smetanu a rovnomerne naneseme na moucnik.

Zveřejněno 24. 1. 2013

Poznámka autorky aisha

Rezy jsou dost vysoke, formu na peceni muzete pouzit i vetsi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Kz7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Kz7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes upeceno a je to nebe v hubě. Z plechu mizí rychlosti blesku. Děkuji za tip <3

hosta: Co to povidas, foto je super..;-)..jsem rada, ze jsi recept vyzkousela a hlavne, ze Ti chutnalo..:-K:-K

hosta:Jituš, upútala ma tvoja fotka. Takúto dečku som mala celé detstvo na perináku...
A múčnik je nádherný...

Prý to není buchta, ale dortíček;-):-p. Dala jsem velkou půllitrovou čokošlehačku, pekla jsem na plechu cca 30x40 cm. Je moc dobrý, dovolila jsem si přidat neumělé foto. V mém podání moc hezké není, ale dobré moc:yes:

smuclerka: 800 g je celkovy objem, vcetne stavy. Mak muze byt urcite i mlety, zalezi na chuti kazdeho. Ja davam cely, nebot mame radi, jak jemne krupe mezi zubama. Dekuji..:-K

Vsem moc dekuji za krasne a mile komentare..budu rada, kdyz moucnik vyzkousite..;-) Byl moc dobry, hodne vlacny a kremovy.

Tato nádhera mi unikla:yes::yes::yes:

Prosím,prosím,až ho někdo konečně vyzkoušíte,napište-láká mě to taky,ale teď zrovna není doma nikdo,kdo by to ocenil.:-)

:-) Moučník vypadá opravdu skvěle a recept je srozumitelně napsaný, což je super. Vyzkouším ho ještě dnes. A ještě dotazy: je nutné dávat mák nemletý? A 800 g broskví je myšleno objem ovoce včetně šťávy nebo je váha samotných broskví? Děkuji za odpověď. Posílám bod.

hned zitra upeču,krasně to vypada:-D:-D:-D:-D

Mos hezké pro oko,určitě bude i dobré,moučníky s ovocem máme rádi.
Dnes upeču na víkend,doufám že moučník dožije do neděle:-));-)

tohle mi v tom receptovym švajnerajnu úplně uniklo a takový je to krásný:-p parádní moučníček;-):yes:

Vsem dekuji za mile komentare...:-K:-K

moc krásné, lahoda pro pusu i pro oko, mám uloženo:yes:

,,, co dodat, prostě paráda;-);-);-)

To je nádhera toto.:yes::yes::yes:

Krasny a netradicni moucnik:yes:

Hmm, to je zase něco..:-*

aishi, zkusím, mám vše na víkend určitě:-K:yes:

krásné řezy :yes::yes::-K

Nááádhera:-D Určitě dobrota:-)) Ukládám:-p foto jako vždy, paráda:yes::yes::yes::-K

:yes: VYPADÁ MOC HEZKY a musí být i moc dobroučký:yes::-D

Dokonalost sama:yes::yes::yes:

:-p:-O:-O téééda to vypadá báječně :yes::yes::yes:klobouk dolů:yes::-K

Tématické fráze:
broskvové řezy, řezy s mákem, řezy s ovocem a makem, ovocne řezy s makem, řezy s mákem a broskvemi, řezy s bílým s mákem, makovec s broskvemi, rezy s makem a ovocem, recepty s mákem, mučník z broskví, ovocny rezy s broskvemi, broskve s makem, makové řezy s ovocem, makovo broskvove rezy, z broskví, zavařeniny brskve, dnes nejnovější moučníčky s ovocem, vlacne rezy, řezy a makem a ovocem, řezy z mákem a broskvemi

Suroviny:
mouka polohrubá, olej, cukr, jogurt bílý, mák, vejce, prášek do pečiva, kompot broskvový, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, cukr moučkový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu