Dvojbarevné řezy s mákem

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Moučníky , Řezy 3 názory

Suroviny

1. těsto:
1 směs na Makovník (směs od Vitany)
1 vejce
olej
2. těsto:
160 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
3 vejce
Poleva:
250 g moučkového cukru
4 lžíce citronové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na makovec si připravíme podle návodu na obalu. Navíc potřebujeme vejce a olej.

  2. Na druhé těsto si do misky na šlehání vložíme tři žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem.

  3. Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na něj rovnoměrně rozprostřeme těsto s mákem, poté navrch rozetřeme piškotové těsto. Vložíme do trouby rozpálené na 190 stupňů a upečeme. Po vychladnutí moučník potřeme citronovou polevou, kterou připravíme třením moučkového cukru s citronovou šťávou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dvojbarevné řezy s mákem

Tématické fráze: moučníky s mákem chytrý zákusek s mákem moučník s makem řezy s tvarohem a mákem piškotové řezy s mákem makovník směs od vitany řezy s mákem a tvarohem buchta s celým mákem a jablky top zakusky s makem jablečné řezy s mákem řezy tvaroh s makem piškotové těsto s mákem dvojbarevné makovník od vitany citronový řez s mákem moučník z bílků a mákem piskotovy makovnik piskotove mufiny s makem bílkový moučník s mákem buchta s celým mákem a broskvemi

Zapomněl/a jsem heslo