Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka jako od babičky

Máte chuť na sladký oběd nebo skvělý dezert k nedělnímu kafíčku a nevíte, co připravit? Připomeňte si dětství a upečte si dokonalou žemlovku nebo lidově "zemlbábu". Tato bude jistě chutnat celé rodině.

Hodnocení receptu je 4,7 (82×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

duckie duckie

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 615 kJ /
6 122 kcal
Bílkoviny141,43 g
Tuky194,69 g
Vláknina66,65 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 5,56 g
Sůl13,14 g
Sacharidy917,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V teplém mléce rozšleháme vanilkový a moučkový cukr, vejce a rozpuštěné máslo. Krok 2: Rohlíky nakrájíme na plátky a v široké míse je zalijeme mléčnou směsí. Množství mléka můžeme nepatrně upravit podle tvrdosti (suchosti) rohlíků. Krok 3: Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Posypeme mletou skořicí, moučkovým cukrem a zamícháme. Krok 4: Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 5: Keramický pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 6: Na dno urovnáme polovinu připravených rohlíků. Na ně rozprostřeme jablkovou nádivku a zakryjeme druhou polovinou rohlíků. Krok 7: Povrch hezky uhladíme a polijeme rozpuštěným máslem. Krok 8: Pečeme v předehřáté troubě 30–40 minut.

TIP: Inspirace: Více variant oblíbené žemlovky

Zveřejněno 26. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka jako od babičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7n1j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka jako od babičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7n1j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: také by mi chutnala :-K

No, jak je zmiňováno níže, tak nej nej je po vánocích z vánočky a fčíííl z mazance... :-K

Recept na skvělou žemlovku - doporučuji! :-8

MOC SE MI POVEDLA.VYNIKAJÍCÍ.:yes:

Místo z rohlíků dělám žemlovku z kupované vánočky. Stačí ta nejlevnější. Jako další vrstvu dávám ještě rozmíchaný měkký tvaroh s vanilkovým cukrem a rozinkami.

Je opravdu výborná :yes::-)

:yes: skvělá :-p:-p:-p:-K

Super jen jsem přidala tvatoh:-p:-)

fanynka :)* 1. 10. 2012 15:07
Právě sem jí dala do trouby.. tak jsem zvědavá, jak se povede :-D přidala sem navíc ještě tvaroh s vanilkouvým cukrem a vejcem ;-) snad bude dobrá :yes: díky moc za super recept :-K

Dávám bodík, můj manžel nemusí sladká jídla, ale olizuje se až za ušima.... ;-);-)

Tématické fráze:
maminčiny recepty žemlovka, pivní rohlíky 26.1.2014 od hrušky recept, žemlovka, žemlovka podle babičky, žemlovka z rohliků, recept na pivní rohlíky 26.1.2014, maminčiny recepty - žemlovka, top recepty žemlovka, žemlovka s jabkama, pivní rohlíky 26.1.2014, žemlovka recept, vlačna žemlovka, mamincina zemlovka, zemlovka ze strouhanky, zemlbaba od babičky, žemlovka naší babičky, žemlovka s jabky, žemlovka s rohlíkem, zemlovka podle babiček, žemlovka z jabkama

Suroviny:
rohlík, mléko, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, máslo, jablko, skořice mletá, cukr moučkový, máslo, strouhanka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu