Hruškovka (žemlovka)

Suroviny

vánočka (nebo loupáky)
3 hrušky
1 kysana smetana
1 lžíce malinové marmelády
1 lžíce medu
2 vejce
mléko
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vánočku (loupáky) nakrájíme na plátky a namáčíme ve vyšlehaných vejcích s mlékem a skořicí. Narovnáme do pekáčku, pomažeme kysanou smetanou, kterou jsme smíchali s marmeládou a medem a poklademe plátky hrušek.

  2. Opět dáme vánočku a pocukrujeme do vyčerpání surovin. Konečná vrstva musí být vánočka.

  3. Dáme do trouby na 180°C a pečeme dokud vrchní vrstva nezhnědne. Podáváme s medem nebo s kysanou smetanou.

Poznámka od kuchařky

Je to obdoba zemlovky a s nazvem prisel pritel.

Pouzila jsem pecivo Teacake. Jsou to "housky" z testa, ktere je hodne podobne loupakovemu, jen je s rozinkama. Proto myslim, ze pujde dobre pouzit vanocka nebo loupak.

Komentáře k receptu Hruškovka (žemlovka)

Tématické fráze: domácí hruškovka recept peceme s marmeladou peceme z hrusek loupaky s marmeladou kuskus s rozinkama