Suroviny
Porce: 6ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 085 kJ / 1 454 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,98 g |
| Tuky | 32,36 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 6,11 g |
| Sůl | 15,21 g |
| Sacharidy | 239,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouky smícháme se solí. Droždí rozdrolíme do poloviny vlažné vody s cukrem.
Krok 2: Ke zbytku vlažné vody přilijeme olej.
Krok 3: Vajíčko rozkvrdláme, polovinu přilijeme do vody s olejem a druhou polovinu si necháme stranou na potření bulek.
Krok 4: Mouku i tekuté složky smícháme dohromady, těsto důkladně propracujeme.
Krok 5: Těsto se bude lepit, ale nepřidávejte mouku, jinak budou houstičky tuhé.
Krok 6: Dáme kynout přikryté utěrkou na teplé místo cca 60min (dokud těsto nezdvojnásobí objem).
Krok 7: Pak vyklopíme na pomoučený vál, prohněteme a rozdělíme na 6 kusů. Tvoříme bulky a přemístíme na pečicí papír. Bulkám necháme mezi sebou rozestupy alespoň 4-6 cm.
Krok 8: Na plechu je ještě nechte nakynout 20 - 30min.
Krok 9: Troubu předehřejeme na 200° C. Bulky potřeme vajíčkem, posypeme sezamem. Pečeme přibližně 13min.
Krok 10: Ihned po vyjmutí z trouby bulky přikryjeme utěrkou, potřebují se lehce zapařit.
Krok 11: Pod utěrkou by měly zůstat až do zchladnutí, potom je můžeme ihned rozříznout nebo dát do igelitového pytlíku a nejpozději následující den použít.
Krok 12: Náplň už záleží jen na vás. Inspirovat se můžete např. mými oblíbenými drůbežími hamburgery.
Zveřejněno 29. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grahamburgerové bulky (DlabemeZdrave)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg7l
Moje poznámka
Grahamburgerové bulky (DlabemeZdrave)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg7l
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 28 minutami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 29 minutami
Třená buchta
Martina Veveruska před 33 minutami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
Tématické fráze:
dlabemezdrave.cz,
vegan bulky,
bulky na hamburger,
fitness bulky,
domaci bulky zdravě,
recept na bulky na hamburger,
vegan bulky recept,
bezlepkové bulky na hamburger recept,
celozrnné bulky vegán,
recept na hamburgerové bulky celozrnné,
burge bulky recept
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
mouka grahamová,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
olej,
droždí,
cukr,
sůl,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (3)