Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

Recepty na francouzské moučníky přinášejí do naší kuchyně vždy něco nového a chuťově zajímavého. Zkuste tuto netradiční bublaninu, která je na přípravu velmi jednoduchá a zcela jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby vypeckování třešní a odležení těsta

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby vypeckování třešní a odležení těsta)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 783 kJ /
1 621 kcal
Bílkoviny55,12 g
Tuky31,68 g
Vláknina13,75 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 839 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy272,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Třešně omyjeme a odstraníme stopky. Pokud chceme, vypeckujeme. Krok 2: Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi, odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut. Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C a máslem vymažeme formu o průměru 24 cm. Krok 4: Prosejeme mouku, přidáme sůl a zbytek moučkového cukru. Krok 5: Rozšleháme vejce jako kdybychom dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme mléko a vše smícháme. Krok 7: Třešně nasypeme do formy, cukr který se nepřilepil na třešně přimícháme k těstu, a to na ně nalijeme. Krok 8: Pečeme na 180 °C zhruba 35-40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá. Krok 9: Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a před podáváním necháme vychladnout.

TIP: Clafoutis - francouzský moučník

Zveřejněno 23. 5. 2012

Poznámka autora Miquel

Více fotek zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Recept je z knihy "Larousse des Desserts" kterou sestavil známý francouzský cukrář "Pierre Hermé"

*Není to tradiční piškotové těsto. Svou texturou bych ho přirovnal k palačinkovému těstu nebo k dezertu zvaný Flan (pudink).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zvz6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zvz6

Komentáře (60)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Parádní koláč, dala jsem trochu jiné množství třešní, asi o 100g méně a lehce víc mouky a vynikající. ❤️

Podle tohoto receptu peču pravidelně a nikdy mne nezklamal! Naprostá pecka :yes:

Po dlouhé době jsem opět upekla a super! <3 Je to opravdu úplně něco jiného než naše klasická suchá piškotová bublanina. ;-)

Vynikajici!! :-):yes:

Tak jsem to zkusila z jahod,které asi bohužel pustili hodně vody,tak výsledek je poněkud podivný :-8 Nicméně na chuti to neubralo ;-) Je to něco mezi palačinkami a pudinkem,vychlazené chutná velice :-p Příště zkusím s třešněmi,už nám dozrávají :-)) :yes:

No tak mě dortová forma protekla, jsem vztekla....nevedela jsem, ze testo bude az tak ridke :-//

Tématické fráze:
třešňová bublanina, bublanina tresnova, třešňová bublanina recept, recept na třešňovou bublaninu, profi francouzké palačinky, nej recepty třešňová bublanina, bublanina od babičky, tresnova bublanina top recepty, recept třešnová bublanina, piškotová třešňová bublanina, nejlepsi tresnova bublanina, olejová třešňová bublanina, recepty na třešnovou bublaninu, top recepty třešňová bublanina, výborná bublanina od cukráře, nejlepší třešnová bublanina recept, třešňová buchta, třešnová bublanina do dortové formy, recepty třešňová bublanina, třešňová

Suroviny:
třešně, cukr moučkový, mouka hladká, vejce, mléko, sůl, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu