Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pupek na česneku

Hodnocení receptu je 4,4 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 277 kJ /
2 934 kcal
Bílkoviny227,36 g
Tuky198,90 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 640 mg
Sodík 3,94 g
Sůl8,00 g
Sacharidy54,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát hovězího pupku odblaníme a rozprostřený z vnitřní strany bohatě potřeme směsí ze soli a rozetřeného česneku z obou velkých palic. Tři díly česnekovo-solné směsi použijeme na vnitřní potření a jeden díl na vnější potření. Plát masa také hojně opepříme. Krok 2: Namazaný plát hovězího pupku smotáme do tvaru rolády a převážeme režnou nití. Krok 3: Maso na povrchu také potřeme směsí soli, česneku a pepře a dáme odležet na 24 hodin do lednice. Krok 4: Po odležení před pečením maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se tzv. zatáhlo. Krok 5: Opečené maso přendáme do římského hrnce nebo pekáče s poklicí. Krok 6: Do výpeku vložíme na větší kostky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibulí na čtvrtky. Lehce necháme opéct a přidáme k masu do hrnce nebo pekáče. Krok 7: Maso podlijeme vodou tak, aby bylo zcela ponořeno. Krok 8: Pečeme v troubě na střední teplotu cca 2-2,5 hodiny. Po hodině pečení maso zkontrolujeme, a obrátíme. Krok 9: Po upečení odstraníme z masa režnou nit, nakrájíme na plátky a necháme v teple tzv. dojít. Krok 10: Výpek se špekem a cibulí rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a lehce zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.

Zveřejněno 9. 1. 2011

Poznámka autora Colombo65

I letos je pan řezník moc hodný :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bn7k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bn7k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ondra:
... vyjmuto z textu receptu :
- Opečené maso přendáme do římského hrnce nebo pekáče s poklicí.
- Maso podlijeme vodou tak, aby bylo zcela ponořeno.
Maso se dusí a peče, nevím co více dodat :)

Ahoj, prosím o drobnou radu, z receptu jsem nepochopil, jestli mám maso péct v troubě přiklopené, nebo odklopené. Bojím se, že když ho zaliju v pekáči vodou, tak aby bylo celé ponořené a přiklopím ho, tak ho uvařím na místo upečení. Děkuji zkušenějším kuchařům za radu.
A také autorovi za super recept.

jindřich 30. 10. 2013 10:30
místo pragandy přidej do soli podle množštví půl až jednu lžičku cukru:-)

a zase ten Colombovo pupík:-8:-D krásné, pane mistr:yes::yes::-)

Tak zrovna jsem se pustila do vaření a jsem v očekávání.:-p

Otto,nádherná rolka.:yes:Perfektní nápad s pupkem,já ho doposud jen vařila na omáčky(rajská,křenová...) a polévky,vyjímečně guláš.Bezva tip a foto jakbysmet.:yes::yes:

Hovězí pupek mám moc ráda a tohle je krásný recept:-O:-O:-O:yes:

Meszarosovabolya 9. 1. 2011 18:01
Perfektné ako vždy, jedlo i foto:-p:-p:-p

vypadá to krásně :-K

moc pekne vypadajúci recept a určite na chuti nemá chybu:yes::yes::-p:-p

Odhaleno : používám občas k naložení směs soli a špetky Pragandy (rychlosoli).Je to zbytek z nakládání masa na uzení, tak to používám. Dal jsem jí tam velmi málo proto ta nedobarvenost;-);-);-)

No teda:-8:yes:

chocolate 9. 1. 2011 15:17
Papriko, podle mě Colombo použil rychlosůl (sanytr).

Recept vypadá výborně :yes::yes:, jen mně trochu matou ty fotky. To maso je uprostřed takhle růžové? Vypadá to jako syrové, ale moc tomu nerozumím, protože ten přechod barev masa uprostřed jednoho svalu velmi nepřirozený.

Tématické fráze:
hovězí pupek, hovězí pupek recepty, pečený hovězí pupek, hovězí pupek recept, hovezi pupek pečený, recept na hovezi pupek, gulas z hoveziho pupku, hovězí na česneku, hovězí na česneku pohlreich, recept hovězí pupek, hovězí pečeně na česneku, hovězí guláš z pupku, recepty hovězí pupek, recepty na hovězí pupek, hovězí pupek guláš, pečený pupek, recepty z hovězího pupku, jak naložit hovězí pupek, jak na pečený hovězí pupek, guláš z pupku

Suroviny:
pupek hovězí, česnek, špek uzený, cibule, rychlosůl, pepř, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu