Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 128 kJ / 2 421 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 207,49 g |
| Tuky | 144,57 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 612 mg |
| Sodík | 4,23 g |
| Sůl | 10,40 g |
| Sacharidy | 65,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pistáciové oříšky dejte do žáruvzdorné misky s vroucí vodou, namočte na 20 minut. Mezitím namočte šafrán do horkého mléka.
Krok 2: Dejte kuře do nemetalové mísy a přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Tuto směs vetřete do kuřete, zakryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici.
Krok 3: Na mírném ohni rozehřejte středně velký hrnec s těžkým dnem, poté přidejte ghee. Přidejte kardamomy, když zapraskají, přidejte cibuli a zvyšte hořák na střední žár. Vařte za stálého míchání 8-9 minut, dokud není cibule lehce nazlátlá.
Krok 4: Přidejte česnekové pyré a zázvorové pyré a vařte za stálého míchání další 2-3 minuty. Přidejte koriandr a mleté chilli a smažte za stálého míchání 30 sekund. Přidejte kuře, zvyšte žár na vyšší střední stupeň vařte za stálého míchání 5-6 minut, dokud kuře nezmění barvu.
Krok 5: Snižte žár na minimum a přidejte johurt a šafrán s mlékem. Přiveďte k varu, zaklopte a vařte 15 minut. Čas od času zamíchejte, aby se kuře nepřichytilo ke dnu hrnce.
Krok 6: Mezitím dejte pistáciové oříšky a jejich vodu do mixéru nebo robotu a rozmixujte na kaši. Přidejte ke kuřeti a přilejte smetanu. Zaklopte a duste za stálého míchání dalších 15-20 minut. Vmíchejte růžovou vodu a sundejte z hořáku. Ozdobte růžovými okvětními lístky a okamžitě podávejte s vařenou rýží typu Basmati a citronovými měsíčky.
Zveřejněno 14. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciová kuřecí korma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nXOE
Moje poznámka
Pistáciová kuřecí korma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nXOE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí korma recept,
pistaciova pasta recept,
kuřecí korma,
kuře korma recept,
pistaciova pasta brno,
pistaciova barva,
kuřeci kormo,
kormy,
kureci smes s pistaciemi,
kormo recept,
pistaciova esence,
žár recept,
superjídelníček kure na pistaciich,
pistáciová pasta-recept,
pistáciová rýže,
recept korma
Suroviny:
ořechy pistácie,
voda,
šafrán,
mléko,
prsa kuřecí,
sůl,
pepř,
citron,
ghee,
kardamom,
cibule,
pasta česneková,
pasta zázvorová,
chilli,
jogurt,
smetana,
voda růžová,
houby lišky,
rýže basmati,
Komentáře (1)