Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 129 kJ / 1 943 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,25 g |
| Tuky | 1,53 g |
| Vláknina | 3,13 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 473,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a na elektrickém citrusovém odšťavovači odšťavíme. V receptech na pomerančovou marmeládu se většinou doporučuje pomeranče "filátkovat", což je docela piplačka.
Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Krok 3: Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu. Krok 4: Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete. Krok 5: Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Krok 3: Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu. Krok 4: Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete. Krok 5: Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
Zveřejněno 2. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníkovo-pomerančový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBrJ
Moje poznámka
Rakytníkovo-pomerančový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBrJ
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 20 hodinami
Nivová pomazánka s ořechy a jablkem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 2 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 3 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 4 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 5 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 6 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 15 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 19 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 20 hodinami
Tématické fráze:
co dělat když neztuhne marmeláda,
rakytníkový džem s pomerančem,
marmeláda z rakytníku a pomeranče,
co delat s rakytnikem,
když neztuhne džem,
rakytníková marmeláda s pomeranč,
co dělat když neztuhne džem,
když džem neztuhne,
rakytnikovo pomerancova marmelada,
džem pomeranč s rakytníkem,
rakytník marmeláda recepty,
rakytníková marmeláda s pomerančem,
rakytníkový džem recept,
marmeláda z rakytníku a pomerančů,
jakdělat marmeládu z rakytníku,
když neztuhne marmeláda,
rakytníkovpomerančový džem,
rakytníková marmeláda s pomeranči,
zpracování rakytníku,
sklizen a zpracování rakytníku
Suroviny:
šťáva pomerančová,
šťáva rakytníková,
cukr,
želírfix 2:1
Komentáře (11)
A díky za bodíky