Krkonošské kyselo
Voňavý houbový pokrm navinulé chuti pochází z Krkonoš a připravíme ho z kvásku. Servírujeme ho tak, že uvařené brambory a smažená vejce zalijeme uvařeným kyselem. Kyselo podáváme s krajícem chleba.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 292 kJ / 1 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,06 g |
Tuky | 50,78 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 781 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 221,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yLx
Moje poznámka
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yLx
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 2 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 2 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 2 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláčky z tvarohu
Atairka před 4 minutami
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 52 minutami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 1 hodinou
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Irenag před 1 hodinou
Hráškový krém z konzervy
Atairka před 2 hodinami
Housky nebo rohlíky
Ilunka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Pajuse před 3 hodinami
Asijský salát s rýžovými nudlemi
TondaJ před 3 hodinami
Zdravé banánové palačinky ze dvou ingrediencí
Miloslavasejkorova před 3 hodinami
Tématické fráze:
krkonošské kyselo,
krkonošské kyselo recept,
recept na krkonošské kyselo,
pravé krkonošské kyselo,
krkonošské kyselo z kvásku recept,
krkonosske kyselo s houbami,
houby na kyselo,
krkonošké kyselo,
šumavské kyselo,
nakládané houby na kyselo,
recept krkonošské kyselo,
houbové kyselo,
krkonožské kyselo,
recepty krkonošské kyselo,
kyselo,
krkonošské kyselo-recept,
krkonošské kyselo z kvásku,
krkonošské houbové kyselo,
krkonošsky kyselo,
krkonošské recepty
Suroviny:
voda,
kvásek,
houby,
sůl,
kmín celý,
cibule,
vejce,
brambory,
olej
Komentáře (20)
Pravé kyselo
Takže pokud chcete pravé pravé kerkonošské kyselo na městský způsob, tak si tam dejte všechny výše zmíněné vylepšující ingredience, jen prosím NÉ smetanu. A pokud chcete speciál, tak si udělejte kyselo tak husté, že budete muset mít sílu, abyste ho umíchali, a po zchladnutí takové kyselo ztuhne jak rosol. Ředit ho můžete mlékem dodatečně a takové kyselo vám vydrží v ledničce uskladněné mnohem déle.