Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky se zakysanou smetanou a jahodami

Palačinky jsou osvědčená klasika a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou například s čerstvými jahodami a zakysanou smetanou. Do těsta přidáme trochu rumu, který palačinkám dodá krásnou vůni.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 400 kJ /
1 769 kcal
Bílkoviny50,56 g
Tuky73,62 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 722 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy212,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na palačinky vyšleháme a necháme 30 minut uležet. Krok 2: Pánev jen lehce vymažeme olejem a smažíme na ní tenké palačinky. Krok 3: Pár jahod rozmačkáme a smícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Krok 4: Palačinky naplníme a na povrchu ozdobíme zbytkem jahod.

TIP: Jahody v naší kuchyni

Zveřejněno 4. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q230

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q230

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: moc pěkné :-K

Jan Liederman 28. 5. 2015 17:31
:yes::-D Velmi dobře vypadají, určitě si je udělám.

Palačinky jsou u nás vítané, takto jsem je ještě neservírovala:yes:

Moc chutně vypadající sladká dobrota:-K:-p:yes:

Tématické fráze:
palačinkyse zakysanou smetanou, zapečené palačinky se zakysanou smetanou, palačinky se smetanou, jahody se zakysanou smetanou, zakysana smetana s jahodama, palčinky s jahodami, recept na livance ze zakysane smetany, sladká jídla se zakysanou smetanou, babovka se zakysanou smetanou a jahodami, recepty dity p, palacinky zapecene se zakysanoz smetanou, zakysana smetana na napln do palacinek, palačinky s ovocem a zakysanou smetanou, zapečené palačinky a zakysaná smetana, zakysaná smetana na vafle, bábovka se zakysanou smetanou, palačinky s jahodami, palačinky zapečené zakysanou smetanou, sladké palačinky s jahodami, palčinky se zakysanou smetanou

Suroviny:
mléko, voda, olej, mouka hladká, rum, cukr moučkový, vejce, sůl, olej, smetana zakysaná, jahody, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu