Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 034 kJ / 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,68 g |
| Tuky | 30,88 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 427 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 64,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3mm.
Krok 2: Ve velké (širší) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily. Raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly. Na druhé menší, ale hlubší pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme, opepříme. Nakonec ve směsi prohřejeme hrášek.
Krok 3: Brambory vyjmeme z oleje (můžeme osušit přebytečný olej) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci.
Krok 4: Necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout, poté pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany. To už trvá jen chvilku. Krájíme na dílky.
Zveřejněno 21. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wAGr
Moje poznámka
Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wAGr
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 1 hodinou
Jemné marokánky
Přidáno před 3 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 4 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 10 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 11 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 28 minutami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 53 minutami
Bezpracný perník
Fitulka před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 1 hodinou
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 2 hodinami
Bůčkový nářez
Stanas před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 3 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 4 hodinami
Tématické fráze:
tortilla espaňola,
tortilla recept,
španělská tortila s chorizem,
spanelska omeleta s chorizem,
bramborová tortilla,
tortilla de patatas,
tortila epaňola recept,
patatas,
žampiony na pánvi,
španělská tortila s čorízem,
neobvyklé recepty tortila,
tortilla s omeleta,
bol tortilla,
recepty z choriza,
totila plnena cuketou,
kuchařske recepty tortilly,
pečené vejce chorizo wikipedie,
totila plnena špenátem a masem,
tortilla bramborová recept,
zapečené papriky s čorízem
Suroviny:
brambory,
cibule,
klobása chorizo,
žampióny,
hrášek mražený,
rajče cherry,
vejce,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (14)
Máte pravdu v tom, že tortilla z múky (kukuričnej) je placka a tak sa nazýva v Mexiku.
V Španielsku je z vajec a sa nazýva Tortilla francesa (Francúzska omeleta), Tortilla de patatas v zahraničí tiež známa ako Tortilla espaňola (Zemiaková omeleta alebo Španielska omeleta).
Názov horeuvedeného receptu po španielsky by bol Tortilla de patatas con chorizo y champiňones.
Tortilla de patatas = OMELETA (v CR znama jako selska omeleta)
Tortilla = tenka placka z mouky
Jinak zde více http://es.wikipedia.org/wiki/Tortilla_de_patatas
Ak je tam aj cibula, tak je to Tortilla de patatas y cebolla.
Ak je tam chorizo, tak je to Tortilla de chorizo.
Ani jedna z tých troch neobsahuje sampinóny a ani hrach.
Vo vseonecnosti hrach v spanielskej tortille je temer neznámy, je mozné, ze niekto ho pridá do Tortilla paisana (nieco ako Sedliacka omeleta, ktorá okrem vajec obsahuje niekolko druhov zeleniny). V kazdom prípade to je nieco neobvyklé.