Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z vepřové konzervy

Konzervu vepřového masa můžete použít i jinak než do rizota. Připravte si chutnou pomazánku, kterou mnoho z nás zná jistě z dětství, ať už od maminek či babiček. Kromě konzervy najdete v pomazánce i vejce, kyselé okurky a cibuli.

Hodnocení receptu je 4,8 (141×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 645 kJ /
871 kcal
Bílkoviny38,95 g
Tuky68,26 g
Vláknina7,68 g
Cholesterol 601 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,18 g
Sacharidy23,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Poté je prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kyselé okurky a vejce nakrájíme na kostičky. Krok 3: Změklé máslo utřeme se sýrem a přidáme nakrájené vepřové maso (s rosolem, ale bez sádla). Krok 4: Poté vmícháme vejce, okurky, cibuli, prolisovaný česnek. Krok 5: Přidáme plnotučnou hořčici, majonézu, sladkou papriku a dle chuti osolíme a opepříme. Vše pořádně promícháme a dáme vychladit do lednice.

TIP: Přehled různých pomazánek

Zveřejněno 20. 4. 2009

Poznámka autorky dzungila

Znám tuto pomazánku už od dětství, kdy nám ji připravovala maminka. S čerstvým chlebem nebo rohlíkem a hrnkem čaje to je skvělá večeře, která příjemně zasytí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xG7q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xG7q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (87)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Perfektní, děkuji 🤗 Použila jsem vepřovku ve skle (chalupářské vepřové maso) tedy dvě. A taky jsem nedala tavený sýr, možná příště.

Myslím, že nás tím krmili na táboře, byla to jedna z těch lepších.:-) Dělám z konzervy z Lidlu bez sýru, taky patří mezi oblíbené. Nějak mi z nabídky zmizely palce, každopádně dávám bod:-K

Prostě mňam. ????

sýr jsem vynechala, naši ho nejedí a i tak to byla mňamka :-)

Žádné vejce žádný sýr žádná paprika a okurka na ozdobu ???? A dát zulc i se sádlem
Škoda tak kazit dobrý vepřový maso ???? ale každý dle svého jinak je pomazánka skvělá????????

Výborná pomazánka na čerstvý chlebík ,, a přidávám bodík a palec nahoru ,,,:yes::yes:

Dělám i z masa z polévky. Také ji znám odmala.:yes:

Hamé se neskutečně pokazilo,dříve jsme kupovali jejich výrobky,ale teď ani zadarmo. V Lidlu jsem objevila špicu : kulatá plechovka s nápisem Vepřová šunka, je to ale vepřové maso, naprostá lahůdka. A téhle pomazánce by určitě "slušela " :-)

Tuto pomazánku mám nejraději, děláme ji jen jednodušeji, jen se sýrem apetito nebo smetanito a cibulí. Promíchám vše i se sádlem a rosolem. Uložil jsem si do oblíbených a někdy vyzkoušíme. :yes:
www.miric.cz

Katyc - přesně jak píše Ivulinka, použila jsem velkou konzervu. Dobrou chuť a pak napište výsledek... ;-):-)

Prosim prosim jak velká je ta konzerva ? Mam doma tu velkou ale i tu malou :) děkuji

Katyc: sice nejsem autorem tohoto receptu, ale pomazánka je určitě udělaná z velké konzervy, vzhledem k poměru použitých dalších surovin.

ivulinka: děkuji vám :)

Dnes byla pomazánka k večeři, všem moc chutnala:-p:-p:-p. Děkujia za recept;-)

Michaela Medkova 23. 10. 2015 16:51
Dnes byla pomazánka k večeři, všem moc chutnala.:-p Díky za recept;-)

Kupujeme v Lidlu vepř.konzervu,moc nám chutnala,pomazánka se snědla na domácím chlebu,všichni chválili.:yes:

Pomazánku jsem připravila včera k večeři. Mně osobně moc chutnala,:-) manžel chtěl raději jen konzervu na chléb. Za mě bodík.

Pomazánka rychlá, jednoduchá a hlavně chutná...dávám bod:yes:

Pomazánku jsme právě dojedli a je skvělá! Mile nás překvapila. Jen to sádlíčko z konzervy jsem nevyhodila, to by byla veliká škoda :yes::yes::yes:

Opravdu výborná pomazánka-ještě jsem přidal trošku listové petrželky a pažitky.

jajiti: Majolku® si můžete udělat sama. 100ml mléka, 200ml oleje (já dávám slunečnicový ), 1 lžičku hořčice, trochu soli, vše dáme do vyšší sklenice a ponorným mixérem 25 vteřin mixujeme a je hotovo !!!Vlasta szokeova

jajiti:Majolku si uděláš za 25 vteřin. 100ml mléka. 200ml slunečnicového oleje, 1 lžičku hořčice, trošku soli, vše se dá dohromady a tyčovým mixérem 25 vteřin umixujem a je hotovo !!!

Pomazánka je skvělá i přítel chválil :yes::yes::-)

právě jsem dodělala a je vynikající... :) jediná změna-dělala jsem z domácí konzervy, takže o to lepší... :)

výborná, bodík pro vás:-K:yes:

Dnes jsem ji dělala a nedala Majolku® a přidala 2 strouhane brambory vepřovou mám domácí pomazánka byla super
:-)

:-):-p;-):-8:-K:-*:-D:-)):yes: je mooc dobra. chutnala i moji babicce.:-):yes::yes::yes::yes::yes::-K;-):-D:-))

:yes::yes::yes:výborná:-*:-K:-K:-K

Tématické fráze:
veprova pomazanka, pomazánka z vepřového masa z konzervy, recepty z vepřové konzervy, pomazanka z veprovky, vepřová konzerva, vepřová konzerva recepty, veprova konzerva recept, recept z vepřové konzervy, pomazanka z veproveho masa, vepřová pomazánka recept, pomazánka z vepřové, vepřové maso z konzervy recepty, masová pomazánka, vepřové maso v konzervě recepty, pomazánka z konzervy vepřového masa, veprove konzervy, pomazanka z vepř.konzervy, pomazánka z vepřového masa v konzervě, pomazánka z vepřového, vepřové maso v konzervě

Suroviny:
konzerva vepřová, vejce, cibule, česnek, okurky sterilované, paprika sušená sladká, sýr tavený, máslo, hořčice plnotučná, majonéza, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu