Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Dušené kedlubny s bešamelovou omáčkou, podávané s plátkem orestované krkovice, se hodí ve všední i sváteční den. Jemnou chuť omáčky skvěle doplní vařené brambory. Recept, který snadno zvládne i začátečník.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 250 kJ / 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,45 g |
Tuky | 44,40 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 81 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 24,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso lehce naklepeme a po okrajích nařízneme.
Krok 2: Posypeme kořením na steak, potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet. Poté ho zprudka opečeme z každé strany 4-5 minut.
Krok 3: Kedlubnu nastrouháme na hrubo a dáme dusit s trochou vody. Je to za chvíli měkké.
Krok 4: Máslo rozpustíme, přidáme mouku a po chvíli zalijeme studeným mlékem. Rozmícháme, vznikne nám bešamel.
Krok 5: Bešamel nalijeme na podušené kedlubny a provaříme.
Krok 6: Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 29. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wl6M
Moje poznámka
Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wl6M
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 6 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 4 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 5 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 7 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 8 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 9 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 9 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 10 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 10 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 10 hodinami
Tématické fráze:
přírodní krkovička,
kedlubnová omáčka,
hovězí s kedlubnovou omáčkou,
recepty z krkovice,
recept na kedlubovou omáčkou,
recepty s kedlubnou,
krkovička na prirodni,
podusena kedlubna
Suroviny:
krkovice vepřová,
kedlubna,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
koření na steak,
olej olivový,
sůl,
pepř bílý mletý,
pepř mletý
Komentáře (9)