Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 803 kJ / 7 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,55 g |
Tuky | 542,33 g |
Vláknina | 65,06 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 449,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: 3/4 hrnku mátových listů nahrubo nasekejte, spolu s kokosovým mlékem vložte do rendlíku či menšího hrnce a pomalu přiveďte k varu.
Krok 2: Poté na co nejmenším plameni velmi zvolna vařte asi 15 minut. Listy můžete během vaření ještě trochu nadrtit dřevěným drtičem na led. Zceďte (listy vyhoďte) a nechte vychladnout.
Krok 3: Poté spolu se všemi ostatními ingrediencemi a zbytkem máty rozmixujte ochucené mléko dohladka v mixéru. Nechte vychladit v lednici, poté přendejte do zmrzlinovače a nechte zpracovávat.
Krok 4: Pokud nemáte zmrzlinovač, dejte směs do mělčí nádoby, vložte do mrazáku a co 40 minut (či hodinu) prošlehávejte vidličkou či ponorným mixérem. Zmrzlina by měla být hotová asi po šesti hodinách.
Krok 5: Na brownies jednoduše všechny ingredience vložte do mixéru (resp. food processoru) a mixujte, dokud není těsto homogenní a nedrží při sobě. Rozplácněte na placku, zabalte do pečícího papíru a nechte chvíli ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájejte na malé (cca 5x5mm) kousky.
Krok 6: Když je zmrzlina hotová, vmíchejte kousky brownies (doporučuji použít cca 1/2 - 3/4 dávky, pokud máte rádi spíš méně čokolády, udělejte brownies rovnou jen z poloviční dávky). Přendejte do nádoby, ve které budete skladovat, dobře uzavřete či zabalte do potravinové fólie a nechte ještě asi 5 hodin ztuhnout v mrazáku.
Krok 7: Před podáváním nechte asi 10 minut při pokojové teplotě.
Zveřejněno 10. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátová zmrzlina s kousky raw čoko-brownies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Q2
Moje poznámka
Mátová zmrzlina s kousky raw čoko-brownies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Q2
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 18 hodinami
Tématické fráze:
raw zmrzlina,
raw zmrzlina recepty,
čoko brownies,
banánovo vanilková ganesha,
cokobraunis,
rybízová zmrzlina bez použití zmrzlinovače,
raw zmrzlina recept,
recept matova zmrzlina,
coko braunis recept,
raw zmrzlinovače,
čoko nádoby
Suroviny:
oříšky kešu,
mléko kokosové,
máta čerstvá,
cukr hnědý,
sirup javorový,
olej kokosový,
vanilka,
vodka,
datle,
ořechy vlašské,
kakao
Komentáře (2)