Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 803 kJ / 7 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,55 g |
Tuky | 542,33 g |
Vláknina | 65,06 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 449,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: 3/4 hrnku mátových listů nahrubo nasekejte, spolu s kokosovým mlékem vložte do rendlíku či menšího hrnce a pomalu přiveďte k varu.
Krok 2: Poté na co nejmenším plameni velmi zvolna vařte asi 15 minut. Listy můžete během vaření ještě trochu nadrtit dřevěným drtičem na led. Zceďte (listy vyhoďte) a nechte vychladnout.
Krok 3: Poté spolu se všemi ostatními ingrediencemi a zbytkem máty rozmixujte ochucené mléko dohladka v mixéru. Nechte vychladit v lednici, poté přendejte do zmrzlinovače a nechte zpracovávat.
Krok 4: Pokud nemáte zmrzlinovač, dejte směs do mělčí nádoby, vložte do mrazáku a co 40 minut (či hodinu) prošlehávejte vidličkou či ponorným mixérem. Zmrzlina by měla být hotová asi po šesti hodinách.
Krok 5: Na brownies jednoduše všechny ingredience vložte do mixéru (resp. food processoru) a mixujte, dokud není těsto homogenní a nedrží při sobě. Rozplácněte na placku, zabalte do pečícího papíru a nechte chvíli ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájejte na malé (cca 5x5mm) kousky.
Krok 6: Když je zmrzlina hotová, vmíchejte kousky brownies (doporučuji použít cca 1/2 - 3/4 dávky, pokud máte rádi spíš méně čokolády, udělejte brownies rovnou jen z poloviční dávky). Přendejte do nádoby, ve které budete skladovat, dobře uzavřete či zabalte do potravinové fólie a nechte ještě asi 5 hodin ztuhnout v mrazáku.
Krok 7: Před podáváním nechte asi 10 minut při pokojové teplotě.
Zveřejněno 10. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátová zmrzlina s kousky raw čoko-brownies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Q2
Moje poznámka
Mátová zmrzlina s kousky raw čoko-brownies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Q2
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 14 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 3 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 4 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 6 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 6 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 7 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 7 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 10 hodinami
Tématické fráze:
raw zmrzlina,
raw zmrzlina recepty,
čoko brownies,
banánovo vanilková ganesha,
cokobraunis,
rybízová zmrzlina bez použití zmrzlinovače,
raw zmrzlina recept,
recept matova zmrzlina,
coko braunis recept,
raw zmrzlinovače,
čoko nádoby
Suroviny:
oříšky kešu,
mléko kokosové,
máta čerstvá,
cukr hnědý,
sirup javorový,
olej kokosový,
vanilka,
vodka,
datle,
ořechy vlašské,
kakao
Komentáře (2)