Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové trojúhelníky

Sladké řezy s vanilkovým krémem a lehce pikantní meruňkovou marmeládou budou potěšením nejen pro vaše chuťové pohárky, ale i pro vaše oči. Řezy, ozdobené nasekanými ořechy a čokoládovou polevou, se budou na sváteční tabuli vyjímat.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez dob chladnutí

80 min (45 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez dob chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 401 kJ /
6 310 kcal
Bílkoviny118,29 g
Tuky450,68 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 2,52 g
Sodík 838 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy428,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 2: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky, máslo a cukr vyšleháme. Přidáme smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a mleté ořechy. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Těsto vylijeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 25-30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá. Krok 5: Připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Krok 6: Máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj zašleháváme vychladlý pudink. Dle chuti přidáme rum. Krok 7: Vychladlý korpus překrojíme na polovinu. Oba díly pokapeme rumem. Spodní díl natřeme marmeládou a polovinou krému. Zakryjeme druhým dílem a povrch natřeme zbytkem krému. Pokapeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme ořechy. Krok 8: Po ztuhnutí krájíme na čtverce 6×6 cm, které překrojíme na trojúhelníky.

Zveřejněno 19. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ořechové trojúhelníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KvZM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ořechové trojúhelníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KvZM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Oblíbené rezy

Napalsko: :yes:

Skvělé :yes::-K
Udělala jsem z receptu dort a je výborný. Sice neumím tak krásně zdobit, ale snad to nevadí. Přidala jsem i fotky. Pokud by to vadilo tak je smažu.

iveto: Děkuji :-K:-K:-K

Řezy jsou výborné,pochvala od celé rodiny.Příště udělám zwww.toprecepty.cz dvojité dávky.

Simona Skolakova: A neprozradí, viď? Je to ale parádička. :yes:

Řezy jsem dělala dceři na kroužek k narozeninám, moooc jim chutnalo. :-) děkuji za receptík, budu péci častěji :yes:

Evičko, ty nikdy nezklameš;-):yes:

tálinka tálinečka 21. 9. 2015 15:16
:-D:-)):yes::-p

Ty jsou nádherné:-O, ty máš všechno tak úhledné a krásně nafocené:yes::yes::yes::yes:

Ježiši, to se sbíhají sliny, krásné je máš:yes::-K. Jak ze Světozoru:-))

Tradičně super nádhera:-p+:yes:. Evo, ještě nemáš tu cukrárnu;-):yes:

Všem moc děkuji:-K:-K:-K

Vypadá to skvěle, trošku kafíčka a krásné odpo před námi :-K

Přidávám se k Simonce, ty to snad krájíš laserem, jinak to není možné!!???:-O:-D:yes:

Už si běžím dělat kávičku....:-D:-D:-D:yes::yes:

Uzasny zakusek, dokonalost sama...

Prosím si jeden kousek:-8:-*:-*je to krása:-p:yes:Jak ty to Bahulko děláš,že vždy máš jeden kousek jako druhý;-):yes:

:-):-):yes:

:yes: mňam:-K

Krásné jako vždycky :yes:

Tématické fráze:
ořechové trjúhelníky, ořechový trojúhelník, slehackovo ořechová bábovka, ořechové, ořechové trojuhelník, zákusek trojhránek kakaovo ořechový recept, top recepty babula trojuhelníky, ořechovo žloutkové řezy, mlete orechy recepty, kringel trybova, pletence macene v rumu recept, mleté ořechy recept, orechove krouzky, ořechové trojúheníky, ořechovo-sněhové trojúhelníky, dvojité řezy orechove, ořechovou natřeme, ořechové trojúhelníky vánoční, ořechové trojúhhelníky, orechovy zakusek

Suroviny:
vejce, máslo, cukr moučkový, smetana zakysaná, mouka polohrubá, ořechy mleté, kakao, kypřící prášek do pečiva, máslo, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, cukr moučkový, rum, marmeláda meruňková, poleva čokoládová, ořechy

Přidat fotografie receptu