Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené žampiony

Výborná a rychlá příloha z jednoho pekáčku, to jsou pečené žampiony s cibulí a česnekem, kterými oslovíte nejednoho milovníka hub. Budou se skvěle vyjímat na rautovém stole, stejně tak i posypané nasekanou petrželkou na nedělní grilovačce.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 246 kJ /
298 kcal
Bílkoviny9,38 g
Tuky17,15 g
Vláknina17,14 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Větší žampiony nakrájíme na čtvrtky, menší na půlky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Stroužky česneku pokrájíme na poloviny. Krok 2: Vše promícháme a přidáme sůl a pepř dle chuti a snítku čerstvého tymiánu. Krok 3: Urovnáme do vymazané zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C po dobu asi 25 minut.

TIP: Loupat či neloupat žampiony?

Zveřejněno 10. 11. 2015

Poznámka autorky cathleen

Podáváme s pečivem, ale výborné by byly i jako příloha k přírodně udělanému minutkovému plátku masa. Pekla jsem v teflonové remosce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/80A2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/80A2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Výborné. :-K

radekhk: :-D ta "tráva" je dobrá! :yes: Těší mě, že i bez ní chutnalo, je to jednoduché a poměrně rychlé...

Dnes jsem dělal, akorát místo jakékoliv trávy jsem lehce poprášil kořením na grilovanou zeleninu a dělal na pánvi na sporáku.... byl k tomu steak z vepřové krkovice a bramborobatátové pyré

lanikk: To me moc tesi, Karle, ze u vas doma chutnalo:-8
Neni treba se striktne drzet receptu - pouzila jsem tymian, protoze cerstvy mame radi a nemyslim, ze je nejak vic aromatictejsi nez rozmaryn. Ale dovedu si to dobre predstavit treba i s petrzelovou nati nebo podobnou cerstvou bylinkou;-)

Výborný recept. Udělal jsem je podle Jany Remkové, tzn. s rozmarýnem a ještě jsem přidal jemně nakrájenou anglickou slaninu. Byla to příloha k přírodní kotletě a krkovičce a hranolky. Celá rodina i s vnučkou moc chválila. Dávám za recept bodík. Karel

Dnes vyzkoušeno k večeři;-)V zelenině měli poslední 2 bílé žampiony a spoustu nějakých velkých-prý lepších,ale i dražších:-O ,tak jsem vzala ještě dva.Pekla jsem v remosce.Nechtělo se mi pro tymián,tak jsem dala směs italského koření;-)Na závěr jsem na vrch dala hermelín s pepřem.Bylo to opravdu výborné:-p a dostala jsem i pochvalu.Bodík letí

Eficka82: :-(( nic ve zlem, ale podle vasi upravy receptu je Babica naprosta NULA :-D:-D:-D;-(

Dovolím si přidat foto a bod. Vynikající!!Jen já jsem nedávala tymián, který se mi zdá hodně výrazný, ale malou větvičku rozmarýnu. Rozhodně jsem tyhle žampiony nedělala naposledy:-)

:-p mňam:yes::yes:

jako příloha k masu výborné:yes:

:-p:-p:-to se mě moc líbí,právě k třeba ke kotletkám přírodním:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

Já to dělám v pečícím sáčku, šťáva z hub a máslíčko spolu hrají moc dobrou symfonii:-D

jarda Kadic::-) Máš pravdu, ja som tu kedysi dala aj recept na hubové korenie : http://www.toprecepty.cz/recept/36516-domaci-houbo... ;-)

Tématické fráze:
žampiony recepty, pecene zampiony, žampióny, pečené žampiony recepty, žampiony recept, recepty se žampiony, recept na žampiony, recepty na zampiony, recepty s žampiony, recepty žampiony, recept se žampiony, recept žampiony, top recepty zampiony, žampiony pečené, pečený žampiony, pečené žampiony recept, recept na pecene zampiony, recept pečené žampiony, recept s žampiony, zampion recepty

Suroviny:
žampióny, cibule, česnek, máslo, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu