Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Susa Susa

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 968 kJ /
1 187 kcal
Bílkoviny31,72 g
Tuky22,48 g
Vláknina29,80 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy203,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 30 minut. Krok 2: Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Jáhly uvaříme podle návodu na obalu a odložíme stranou. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jakmile je květák uvařený, slijeme vodu a přidáme k němu uvařené jáhly Krok 3: Vmícháme lžičku přepuštěného másla a necháme ho rozpustit. Nakonec do směsi vymáčkněte všechen upečený česnek ze stroužků. Ponorným mixérem rozmixujte hmotu na jemnou kaši. V případě potřeby osolte a podávejte s pečeným masem.

Zveřejněno 2. 5. 2016

Poznámka autorky Susa

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

cookingwithsusa.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pmjX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pmjX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kaše s pecenym masem

Suroviny:
květák, jáhly, ghee, česnek, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu