Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 636 kJ / 152 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,75 g |
Tuky | 0,80 g |
Vláknina | 1,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 30,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Grundle propláchneme a osušíme, mírně osolíme, mouku smícháme se solí a pepřem.
Krok 2: Rybičky postupně v mouce obalujeme. Rozehřejeme olivový olej a osmažíme dozlatova. To trvá asi tak 3 až 4 minuty. Když grundle vyjmeme z oleje hotové, dáme je na papírovou kuchyňskou utěrku, aby přebytečný olej odkapal. Do pánve dávejte jenom tolik, aby rybičky mohly v oleji plavat a stačily se opéci ze všech stran. Při opékání je v oleji prožeňte třeba dřevěnou špachtlí.
Krok 3: Podáváme s citronem, kterým si grundle pokapeme. Přílohou mohou být hranolky nebo brambory opečené na olivovém oleji, ale skvěle si vystačíte s dobře vychlazeným zeleninovým salátem.
Zveřejněno 31. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OD4Y
Moje poznámka
Smažené grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OD4Y
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 9 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 10 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 1 hodinou
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 7 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 8 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 8 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 9 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 10 hodinami
Tématické fráze:
ančovičky grundle recept,
jak připravit grundle,
smažené rybičky,
příprava grundlí,
grundle,
smažené ančovičky,
ančovičky recept,
grundle recept,
ančovičky recepty,
grundle priprava,
recept na grundle,
připrava grundle,
recept na ancovicky,
recepty grundle,
smazene ančovičky recept,
smazene rybicky jidlo,
smazeny rybicky,
ančovičky smažené,
grundle v těstíčku,
smazene sardele
Suroviny:
grundle,
mouka hladká,
pepř,
sůl,
citron,
olej olivový
Komentáře (20)
***
"Podáváme s citronem, kterým si ančovičky pokapeme."
No možná, po létech, by už bylo fajn v postupu "ančovičky" anihilovat, že
Cosi mi říkalo NESOL TO
Pomoučeno bylo známým způsobem v mikro. sáčku
Friťák u nás nevedeme a na pánev se vešla tak akorát 1 porce (250g)
No, jednou za čas je to zajímavá změna, že
Já se pořád držím slunecnicoveho, ty jsou sice taky žluté
Ba ne, nebudou! Přišlo by mi ho líto
Na svačinku bude s chlebem a s https://www.toprecepty.cz/recept/40146-papriky-pec...
***
Já přišel na chuť řepkovému oleji (chuťově je neutrální; to jsou paradoxy že
No, snad to stihnu...
...a budou u nás po delší době zase grundlové hody