Bůčková pomazánka s játry
Připravte si domácí paštiku z vepřového boku a drůbežích jater. Trochu zdlouhavá příprava se vám zúročí přesně v okamžiku, kdy hotový výrobek ochutnáte na kousku čerstvého pečiva. Vložený čas i práce bude zapomenuta a budete si opravdu pochutnávat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 37 863 kJ / 9 050 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 630,20 g |
| Tuky | 694,28 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 10,86 g |
| Sodík | 2,61 g |
| Sůl | 5,60 g |
| Sacharidy | 69,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: 2 kg bůčku umyjeme, zbavíme kůží (ale není nutné) a naporcujeme na pečení. Posolíme, pokmínujeme, přikryjeme dalším pekáčem a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Osolit můžeme o malinko více, protože játra již nesolíme. Nepodléváme.
Krok 2: Pečeme asi 1,5 hodiny. Maso obracíme a v případě potřeby mírně podlijeme vodou. Česneku dáme podle chuti asi větší hlavičku na plátky. Stáhneme teplotu asi na 160 °C.
Krok 3: Když je maso skoro hotové (asi po 1,5 hodině), odstraníme další pekáč a přidáme do pekáče umytá a očištěná kuřecí játra. Pečeme další půlhodinu. Čím měkčí bude upečený výrobek, tím méně práce bude s jeho další úpravou.
Krok 4: Upečený bůček vykostíme a vše připravíme na mletí. Umeleme na nejmenší otvory matrice, asi 3-4 mm. Pokud bude vše měkké, stačí jedno mletí. Nyní promícháme a případně dochutíme solí, či pepřem.
Krok 5: Řádně promíchanou směs vkládáme do skleniček a zavaříme, tradičně - první den asi 1-1,5 hodiny, druhý den 1 hodinu při 85 °C.
Konzervy neplníme plné, jen 1,5 cm pod okraj a přidáme kávovou lžičku vody.
Konzervy neplníme plné, jen 1,5 cm pod okraj a přidáme kávovou lžičku vody.
Zveřejněno 12. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková pomazánka s játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvPL
Moje poznámka
Bůčková pomazánka s játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvPL
Nejnovější recepty
Guláš mistra uzenáře
Přidáno před 11 hodinami
Jablečný štrúdl z pivního těsta
Přidáno před 11 hodinami
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fitness vajíčková pomazánka
iveta77 před 5 minutami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
Sahula před 1 hodinou
Zapečené šťavnaté kuřecí maso
Sahula před 1 hodinou
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 11 hodinami
Bílý chléb
Petulice před 11 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 13 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 13 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 14 hodinami
Tématické fráze:
bůčková pomazánka,
buček játra pomazánka,
pomazanka z jatry,
bůčková pomazánka do sklenic,
bůčkova pomazánka recept,
jatrova pomazanka s bučková,
pomazánka z pečeného bůčku a jater,
domácí bučková pomazánka,
veprova pomazanka s jatry,
pomazánka z vepřové játry,
domácí bučková pomazánka z pečeného,
domácí bučková pomazánka z pečeného masa,
bučková pomazánka recepty,
masová pomazánka s játrama,
jak vyrobit buckovou pomazánku,
recepty bučkova pomazanka,
bučková pomazánka-výroba,
babička bůčková pomazánka,
pomazánka z pečeného masa s jatrou,
veprova pomazanka z bůčku
Suroviny:
bůček vepřový,
játra kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
česnek
Komentáře (13)
chci Vás pozdravit a popřát všem krásné vánoční svátky, plné odpočinku a pohody po tom předvánočním shonu , které při jiné své práci dokáží vytvořit takovou krásu cukroví, obložených mís, chlebíčů , perníkových vánočních ozdob. Sliny se sbíhají , jen to člověk vidí. Je to pastva pro oči. Pokud se to nějak hodnotí , tak já mám 5 prstů nahoře. Asi jsem odbočil,ale doufám, že tyto krásné věci uvidím i v příštím roce. Ať se Vám daří.
Zdravím Vás.
Všechny to znáte a nebo máte vyzkoušené. Což je dobře. Jen jsem si myslel , že by takto vyrobená mohla někomu chutnat ,když chutná nám a našemu mlsnému vnukovi, když přijede.Proto také ty sklenice. A materiál je snadno dostupný a za rozumnou cenu.
Ještě jsem zapomněla poznamenat, že takhle pomazánka se skvěle hodí, pokud chcete vzít s sebou něco dobrého na posezení s přáteli nebo mejdánek, zvláště teď, když si k ní každý umí upéci dobrý domácí chleba.
Zdraví Vás Milan P.