Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 809 kJ / 193 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,84 g |
| Tuky | 14,76 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 363 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 5,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkxP
Moje poznámka
Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkxP
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 7 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 11 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 19 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno 1. 12. 2025 15:48:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 22 minutami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 32 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 56 minutami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 2 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 3 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 5 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 6 hodinami
Tématické fráze:
řízek s česnekem a hořčicí,
rizky s cesnekem a horcici,
řízky potřené hořčicí,
domácí kuřecí rizecky v hořčicne marinade,
kuřecí řízky s hořčicí,
řízky s hořčicí,
řízky obalené v hořčici,
kuřecí maso obalené v hořčici,
kuřecí řízky v hořčici,
kuřecí řízečky v marinádě s Majolkou®,
top recepty kureci rizek s horcici,
recepty řízek s hořčicí a česnekem,
řízek česnek,
rizky na sucho smažení,
kuřeci stehenní řízek co vařit?,
studentský řízek v těstíčku s horcici,
smažený řízek s česnekem a hořčicí,
horcicove řizky,
kureci rizky cesnekove,
rizky v parmezanu
Suroviny:
řízky stehenní,
hořčice,
česnek,
parmazán,
vejce,
strouhanka,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
tuk na smažení
Komentáře (8)
Můj postup: maso naklepu, osolím, z jedné strany potřu plnotučnou hořčicí, řízky skládám na sebe do hlubší mísy. Když mě netlačí čas, tak je nechám přes noc v lednici přikryté potravinářskou fólií. Před smažením je klasicky obalím v mouce, ve vejcích, do kterých přidávám pár stroužků lisovaného česneku a ve strouhance smíchané s mletými kukuřičnými lupínky. Smažím z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku (sádlo + olej, nebo jen v sádle) a dopékám na plechu s pečicím papírem v troubě už na sucho. Výhodou je, že si řízky mohu předsmažit na pánvi a dopéct až když přijdou hosté nebo až se sejde rodina.