Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 822 kJ / 5 216 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,10 g |
| Tuky | 316,95 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 1,49 g |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 3,75 g |
| Sacharidy | 474,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Viz. obrázek č. 1 - Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny. Cukr se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny, až skoro zbělá a pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme.
Krok 2: Viz. obrázek č. 2 - Rozpustíme máslovou Heru v mikrovlnce na 700 W cca 45 sekund. Máslo přidáme k vyšlehaným žloutkům s cukrem, přidáme obě mouky s kypřícím práškem a opět zašleháme. Vyšlehané bílky opatrně vmícháme do těsta vařečkou.
Krok 3: Viz. obrázek č. 3 - Předejhřejeme troubu na 150°C. Formu srdce vyložíme pečícím papírem. Těsto rozetřeme do formy tak, že se snažíme navýšit spíše k okrajům než do středu, aby při pečení střed nevypoukl. Dáme do trouby na 40 minut na 150°C.
Krok 4: Viz. obrázek č. 4 - Po upečení necháme korpus vychladnout a mezitím připravíme krém. Vyšleháme mascarpone s cukrem a tvarohem. Zvlášť vyšleháme šlehačku, kterou opatrně vmícháme do krému. Krém rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny dáme cca 5 ks jahod pokrájených na malé kousky.
Krok 5: Viz. obrázek č. 5, 6 a další - Korpus rozkrojíme na 3 pláty. Každý potřeme marmeládou a krémem s jahodami. Boky a vrch potřeme krémem bez kousků jahod. Na závěr vrch poklademe jahodami. Připravíme želatinu dle návodu a potíráme štětcem jahody želatinou (můžete opakovat i 3 x). Nechte v ledničce vychladit.
Zveřejněno 15. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové srdce z celozrnné mouky s krémem mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mW9r
Moje poznámka
Jahodové srdce z celozrnné mouky s krémem mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mW9r
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 44 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 13 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 53 minutami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 8 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 12 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 12 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 14 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 14 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 14 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 15 hodinami
Tématické fráze:
krém z mascarpone tvarohu a šlehačky,
celozrnny dort s mascarpone,
mrkvový dort s mascarpone celozrnné mouky,
krem tvaroh mascarpone dort ze špaldové mouky,
jahodové muffiny z celozrnné mouky,
dort s mascarpone kremem,
srdce dort s mascarpone,
korpus s mascarpone jahodami a želatinou,
aby se dort nevypoukl při pečení,
piškotovy dort z celozrnné mouky,
mascarpone s jahodami bez mouky,
krém z maskarpone recept,
jahodovo tvarohový krém do dortu z mascarpone,
jahodové recepty z mascarpone,
jahodové recepty z mascarpone,
mascarpone,
celozrnny dort s mscarpone,
muffiny z celozrne mouky s jahodama,
mascarpone spaldova mouka,
recepty z mascarpone
Suroviny:
vejce,
tuk hera,
mouka polohrubá,
mouka celozrnná,
cukr moučkový,
voda,
prášek do pečiva,
sůl,
mascarpone,
šlehačka,
tvaroh,
cukr moučkový,
jahody,
jahodová marmeláda,
želatina
Komentáře (1)