Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 218 kJ / 2 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,60 g |
Tuky | 218,30 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 3,04 g |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 28,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika s mandlovou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rR2
Moje poznámka
Domácí paštika s mandlovou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rR2
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 12 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 15 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 15 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s krupicí a vejcem
Adinkaa před 45 minutami
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 1 hodinou
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 1 hodinou
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 14 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 15 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 15 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 15 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 16 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 16 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 17 hodinami
Tématické fráze:
domácí paštika s mandlemi,
domaci paštika,
pastika s mandlemi,
mandlová paštika s brusinkami,
top recepty domaci pasttika,
alkohol do paštiky,
paštika s amaretto,
koreni na mandlovou pastiku,
domaci pastika s alkoholem,
konak do domácí paštiky,
domácí paštika recept,
domácí paštika recepty,
kuŕecí paštika s amaretto,
paštika se šlehačkou,
jatrova paštika s mandlemi,
domácí paštika bez alkoholu,
paštika s alkoholem,
koňak do pastiky,
mandlová domácí játrová paštika,
domácí paštika z kuřecích prsou
Suroviny:
játra kuřecí,
cibule,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
likér mandlový,
šlehačka
Komentáře (18)
casino: Asi bude někdo namítat, že jde o výrobek rychlé spotřeby, ale tahle paštika mi nejlepší připadá až čtvrtý den.
jinak díky všem, co vyzkoušeli, za názor
Ještě bych doplnil, že byly použity "2 velké panáky mandlového likéru" tedy 100 ml amaretta
Dajda: "...zkusila se sladším alkoholem..."
No a teď si představte cosi, když tam přidáte cosi co má řádově vyšší obsah cukru...
casino: Jsem ráda, že mě můj odhad nezklamal, i když je jasné, že někomu ta výrazně nasládlá chuť může vyhovovat.
Děvuchy, tož nevím nevím, esli ste to na šmigrusta s naléváním a koštováním s tema panákama (jedno zda 4 či 5 cl) trošku nepřepískly...
Když řeknu, že vyzkouším, tak vyzkouším
Zatím si netroufnu hádat, zda paštička nebude po amarettu sladká jak cumel (cukr se, podobně jako alkohol, přidává i do slaných jídel pro akcentování chuti) a voňavá jak pití z hořkých mandlí.
Co si ale troufnu, je vyjádření pochybností o vaší praktické zkušenosti, resp. o chuťové vybavenosti
Obě zmiňujete koňak (cognac, brandy) ale přijde mi, že jedna neochutnala amaretto a druhá si ke koňaku ani jen nepřičichla
Vyměnit jemně vonící ušlechtilý destilát (38 až 40%) za navoněný, po studenu vyrobený likér (18 až 28%) mi přijde jako poněkud Mičurinský počin, ale proč ne... Dějí se na poli kulinářském i jiné pokusy, že
Jsem dost konzervativní kuchtík
No, ona je sice poněkud alergická na mandlemi vonící jídlo z mé ruky, ale dám ochutnat i tchyňce...
K receptu nejsou žádné komentáře.