

Vepřová krkovice v bazalkovém zelí
Suroviny 4 porce
- 4 plátky vepřové krkovice
- 500 gr kysané zelí
- 1 větší cibule
- olej
- sůl
- pepř
- koření na vepřovou pečeni
- bazalka
- 1/2 l vývaru (nebo kostka Masoxu)
Postup přípravy receptu
Vepřovou krkovici naklepeme hřbetem ruky, osolíme, opepříme a posypeme kořením na vepřovou pečeni. Na trošce oleje orestujeme z obou stran na pánvi, aby se nám maso zatáhlo. Maso na chvíli uložíme v teple.
Na pekáček si dáme olej, orestujeme na něm na drobno nakrájenou cibuli. Na cibulku přidáme vypláchnuté kyselé zelí, osolíme, opepříme a prosypeme bazalkou. Chvíli prorestujeme.
Na směs zelí vložíme porce krkovice, podlejeme vývarem nebo vodou s masoxem a pečeme v troubě do ružova (každý podle typu trouby), já pekl cca 45 minut.
Zelí již nijak nezahušťujeme, podáváme s houskovým knedlíčkem.
Poznámka od kuchařky
Já k zelí dělal houskový knedlík z mikrovlnky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová krkovice v bazalkovém zelí
-
Mňam, to jsme si pochutnali
Výborný, uděluji bodíček
-
Jejda nějak jsem tento recept přehlédla
Bazalku mám ráda do všeho takže určitě i toto bude
13 bodík je tam
-
no tak dát do zelí bazalku to mě nenapadlo.Určitě vyzkouším
-
Tak jestli to chutná tak báječně jak to vypadá,tak je to útok na moji dietu.
+12
-
Jaaja: Každý si muže samozřejmě zaměnit ingredience dle své chuti, jsem rád, že jsi u mne čerpala inspiraci a že chutnalo
-
Škoda, že bazalka by u zbytku mé rodiny neprošla. Zkusila jsem bez ní, ale s divočákem a na kostky a divokým kořením a opečenou gazdovskou slaninkou na kostky. Jinak stejně. Knedlík kynutý, vařený v mikrovlně. Strašně moc všem chutnalo.
-
Výborné
10.bodík
-
Ivanko děkuju za chválu a jsem moc rád, že chutnalo
-
Tome,tak som varila a pridala aj fotku,ale vzhľadom k tomu,že krkovička bola veľká,robila som dva druhy jedál,zemiaky,polievku a dressing a nestíhala som fotiť,tak zatial iba taká fotka z pekáča
ale dnes nafotím aj niečo schopné
Inak,mal si pravdu,je to výborné,priateľ chválil asi 10 krát dokola
Máš 9.bod
-
Baruš, do dortu bych bazalku asi nedal, ale v kombinaci s kyselým zelím byl vytvor opravdu chutný
-
Vzhledem k tomu, ze bych bazalku nejradeji davala i do dortu, ten napad se zelim se mi moc libi. Tommy bodik
8
-
Co na to říct...
Snad jen - MŃÁÁÁM -
Jani, chuť kyselého zelí a bazalky je nazaměnitelná, vyzkoušej, je to moc fajn
-
Tome, dobrý nápad, bazalku bych ještě nějakou měla
-
Ivanko - pokud budeš vařit, nezapomeň přidat fotku, už teď se těším