Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové holandské koule s květákem Stenly

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaska Pajaska

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 890 kJ /
5 471 kcal
Bílkoviny291,08 g
Tuky439,38 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,90 g
Sodík 3,46 g
Sůl7,94 g
Sacharidy82,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku. Na květák poklademe cibuli. Krok 2: Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli. Krok 3: Z mletého masa,goudy,soli,pepře a mléka vytvoříme směs a z té pak koule, velikosti pingpongových míčků. Ty poklademe na brambory a celé zalijeme směsí z vajec,kysané smetany, kečupu, soli, pepře a cayenského pepře či tabaska dle chuti. Krok 4: Zakryjeme alobalem či poklicí a upečeme při 250°C.Asi po 30 minutách odklopíme a dopečeme do růžova.

Zveřejněno 15. 1. 2011

Poznámka autorky Pajaska

Dnešní improvizace.Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkwR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkwR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Drobku,nemáš vůbec zač děkovat.Zvědavost je zdravá.:-D:-D Klidně se ptej,proto jsem tu.:-);-)
A hrubky? No určitě nejsem neomylná a občas se může stát,že člověk ujede.Přesto se je snažim nedělat a pak, vše se dá napravit,když je vůle.:-K

Pajasko, děkuju za vysvětlení. Vždyť já si říkal, že když jinde hrubky neděláš, v čem to vězí? A ten recept se mi opravdu líbí, zrovna jako ostatní Stenly. Jen už jsem to tentokrát zvědavostí nevydržel.;-)

Moc děkuji za bodíky,ale když zkusíte a bude chutnat, budu ještě radši.:-K Muž po obědě prohlásil,že recept má prostě koule.:-)) :-D:-D

Drobku:-D:-D Stenly je přezdívka (žádné jméno anglické)a jakési poznávací znamení receptů,kde s nějakou přísadou či nápadem přijde můj muž a doplní či úplně vymyslí recept.To, aby se tyto recepty odlišily od mých ostatních.To je jen pro mne indikace.;-):-)Konkrétně u tohoto receptu vymyslel a nastrouhal brambory,já bych je tam šoupla na plátky a je to takto mnohem lepší.;-):-K

hmmm, miluji jídla z jednoho hrnce ;-):yes:+

Mno, Paji, moc zajímavý recept, jak píše Bibi, z jedné vody načisto, to mi taky vyhovuje;-):yes:

Recept je moc hezký, jen mám dotaz, co je to Stenly? Jestli jméno, pak se to píše Stanley. Kráse receptu to ale neubírá, to ne. Přidávám bod.

Zajímavý recept Pájo :-p:yes::yes:

Páji, takže som zabudla...preto udeľujem + 3 :-p:-p:-p

Pajasko, gratuluju, máš to nápaditý a takový z jedný vody na čisto a pak už jen nandáš na talíře. Dávám ti 2.bod:yes:

pájinka :-D:yes::yes::yes: Všetko, čo je zapečené, mi chutí...vlastne bohužiaľ, chutí mi toho veľa ;-):-D + 2
...ale pozor na koule, Páji...:-D:-D:-D

Páji, mňááááám...Taky improvizuješ zdařile :-D :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Špagi,když ty placky,tak já koule.:-D:-D:-D

Tématické fráze:
masový páj, recepty s květákem, holandské recepty, masové koule kvetakove, květák recepty, květákové koule, zdrave masove koule, blanšírovaný květák, mleté koule s květákem, koule z drobku, slaný masový páj koláč recept, strouhané brambory s květákem, recept masovy paj, květákové koule s masem, mlete masi s kvetakem, blanšírovaný bůček, květák blanšírovaný, pečeny placky s kvetakem, zdravé vaření recepty s květákem, recept mleté maso s květákem

Suroviny:
bůček, sýr gouda, mléko, sůl, pepř bílý, tuk, cibule, květák, brambory, sůl, kmín drcený, smetana kysaná, vejce, kečup sladký, pepř cayenský, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu