Rychlá bezová buchta
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé kvítky a stonky bezu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 507 kJ / 5 618 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,82 g |
Tuky | 180,74 g |
Vláknina | 18,79 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 908,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květy bezu zkontrolujeme, zda nejsou obalené mšicí a popřípadě i opláchneme pod vodou..
Krok 2: Z větviček odrhneme květy - menší kousky větviček nevadí, zcela se v buchtě ztratí.
Krok 3: Otrhané květy dáme do mísy, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme.
Krok 4: Nalijeme na plech a pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 30. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá bezová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwZl
Moje poznámka
Rychlá bezová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwZl
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 10 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 29 minutami
Pivovarská bašta
oopicka před 1 hodinou
Bratislavská buchta
Wikki před 2 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 3 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 4 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 4 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 6 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 6 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 8 hodinami
Tématické fráze:
buchta s květem bezu,
rychlá buchta,
bezinkova buchta,
rychlá buchta recept,
buchta z bezu,
buchta z bezinek,
buchta s bezovymi kvety,
buchta s z bezinek,
buchta s octem,
buchta z octu,
buchta kvez,
bublanina s bezinkami,
buchta s kvety bezinek,
buchta ze škrobu,
moučník z květu bezu,
rychla bezinkova,
škrob do buchty,
buchta z octa,
zhnědlo mi těsto
Suroviny:
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
ocet jablečný,
mouka polohrubá,
škrob kukuřičný,
olej,
cukr krystal,
Komentáře (5)
Nééé že jsem něco zvojtil (to se teprve ukáže), ale že už se peče.
Jde mi především o použití kosmatice do těsta; použil jsem stejné těsto jako minulý týden https://www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-... - obě autorky snad prominou
Část kvítků jsem obral z květenství a trochu posekal (zhnědlo to!) a smísil s tekutými složkami (podle výše uvedeného rcp) a pak přidal mouku. Těsto zhoustlo tak, že jsem ho musel přiředit
Část květů jsem po obrání smísil s moukou a teprve pak s tekutou složkou
Obě těsta peču vedle sebe na vysypaném plechu
***
...a je to:
Vyšlo to nastejno
Nepočítám-li omáčku (mančaft na ni nebyl chuťově naladěn), tak toto je někde mezi kosmaticí v těstíčku (kdo rád vyprážané "nic", tak si pošmákne)