Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Nadýchané věnečky z odpalovaného těsta plněné chutným vanilkovým krémem a posypané moučkovým cukrem chutnají jako z cukrárny. I když se příprava může zdát složitá, není se čeho bát, podle tohoto receptu to určitě zvládnete.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 427 kJ / 6 316 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 125,69 g | 
| Tuky | 360,98 g | 
| Vláknina | 9,00 g | 
| Cholesterol | 3,01 g | 
| Sodík | 1,09 g | 
| Sůl | 2,38 g | 
| Sacharidy | 636,70 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWVG
Moje poznámka
					
				
Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWVG
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 4 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 43 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 43 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 48 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							venecky z odpal.testa, 
						
						
							věnečky z odpalovaného těsta, 
						
						
							krem ze zlatého klasu, 
						
						
							odpalovane venceky recept, 
						
						
							krém zlatý klas, 
						
						
							co je to zlaty klas, 
						
						
							odpalované věnečky, 
						
						
							venceky s odpalovaneho cesta, 
						
						
							žloutkové věnečky z odpal.těsta, 
						
						
							věnečky z odpal, 
						
						
							odpalované věnečky s krémem, 
						
						
							věnečky recept, 
						
						
							recept na věnečky z odpalovaného těsta, 
						
						
							věnečky s vanilkovým krémem, 
						
						
							věnečky odpalované, 
						
						
							recept na luxusní věnečky, 
						
						
							zlatý klas s máslem, 
						
						
							recept věnečky, 
						
						
							luxusní věnečky z odpalovaného těsta, 
						
						
							recepty věnečky odpalované
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							voda, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mléko, 
						
						
							zlatý klas, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
Komentáře (19)
Já zkusil dát do krému Zlatý klas 1x...
No, asi jsem blbě přečetl návod
Já sama používám dva postupy - buď zašlehat změklé máslo rovnou do teplé uvařené kaše a nebo nechat kaši vychladnout a po částech ji přidávat do vyšlehaného másla. Takže si myslím, že Váš postup určitě nebude zbytečný
K Zlatému klasu - nie je to chytanie za slovíčka. Nahradiť sa to dá, ale nie je jedno, či na 700 ml mlieka použijem 2 pudingy alebo 2 Zlaté klasy. Hustota bude rozdielna. Kto používa Zlatý klas, ten to vie, ale väčšina ľudí v Čechách ho možno nepozná, pretože donedávna nebol k dostaniu. Takže práca a suroviny môžu vyjsť nazmar, resp. výsledok nebude taký, aký očakávali. A len tak meszi nami: pečiem desťročia a Zlatý klas sme používali doma, ešte keď som bola malé dieťa, používala ho už moja babička.