Postup přípravy
Krok 1: Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do mřížky, prsa dostatečně opepříme a posypeme lístečky tymiánu.
Krok 2: Takto připravená prsa necháme půl hodinky až hodinu proležet (nedáváme je do chladna). Poté je jen velmi jemně osolíme a dáme smažit do rozpálené pánve bez tuku, nejprve kůží dolů a až po úplném osmažení otočíme a osmažíme i z druhé strany dozlatova. Smažíme cca 5-7 minut z každé strany.
Krok 3: Kůže je velmi tučná, takže tuk budeme mít potřebu spíš odebírat (neodebíráme) než potřebovat nějaký navíc. Během smažení rozpálíme troubu na 220°C a poté, až budeme mít prsa osmažená, vyndáme je z pánve na talíř (kastrol), polijeme lžící tuku z prsou, osolíme a dáme je do trouby, kterou po vložení masa vypneme a prsa necháme na cca deset minut v teplé troubě dojít (nepřesušit!).
Krok 4: Pokud máme prsa menší nebo máme radši maso méně propečené, tento krok s troubou vynecháme. Po vyndání masa z trouby (pozor na horký talíř!) necháme ještě cca 3-4 minuty odpočinout. Ta prsa, která jsme nevkládali do trouby, je lepší po osolení, při odpočívání, zakrýt alobalem.
Krok 5: Prsa pak pokrájíme na plátky (medailonky), které naaranžujeme na talíř k příloze a podáváme.
Příloha: noky, brambor vařený nebo šťouchaný, dušené nebo sterilované červené zelí...
Příloha: noky, brambor vařený nebo šťouchaný, dušené nebo sterilované červené zelí...
Zveřejněno 25. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinková kachní prsa II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QlRM
Moje poznámka
Bylinková kachní prsa II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QlRM
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 2 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 3 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno 28. 10. 2025 16:48:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 23 minutami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 1 hodinou
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 2 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 3 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 5 hodinami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 6 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 6 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 7 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 7 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 8 hodinami
Tématické fráze:
kachní medailonky,
kachní medailonky recept,
recept na kachní medailonky,
jak připravit kachní prsa,
kachni medajlonky,
kachní prsa na bylinkách,
kachní medailonky šťouchané brambory,
kachní prso příprava,
jak připravit kachní prso s kůži v troubě,
jak nejlépe připravit kachní prsa,
kachni prsa,
kachní prsa příprava,
jak připravit kachní prsa recepty,
kachní medajlónky nejlepší recept,
kachní medajlonky recept,
kachni medajlonky na pánvi,
recept na kachní medailonky recept,
kachní medajlonky recepty,
dušená kachní prsa,
kachní medailonky recepty
Suroviny:
prsa kachní,
tymián,
sůl,
pepř
Komentáře (1)