Kakaový dort s broskvovou pěnou
Tmavý kakaový korpus s jemnou pěnou z broskví, tvarohu a šlehačky vytváří skvělou kombinaci chutí. Klíčem je před podáváním nechat vše pořádně vychladit, aby pěnová vrstva měla šanci pořádně zatuhnout. Poté můžeme do dortu zakrojit a vychutnávat.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 22 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 208 kJ / 2 201 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 44,68 g | 
| Tuky | 73,69 g | 
| Vláknina | 15,75 g | 
| Cholesterol | 267 mg | 
| Sodík | 218 mg | 
| Sůl | 0,82 g | 
| Sacharidy | 331,88 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
	Krok 2: Suroviny na korpus dohromady ušleháme a vlijeme do připravené formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 20-30 minut.
	Krok 3: Broskve rozmixujeme a dáme do kastrůlku. Posypeme cukrem a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme!
	Krok 4: Necháme vychladnout, smícháme s tvarohem a  podle potřeby dosladíme.
	Krok 5: Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku.
	Krok 6: K broskvím přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
	Krok 7: Korpus necháme vychladnout. Pak do formy po jejím obvodu vložíme pruh pečicího papíru a nalijeme náplň.
	Krok 8: Necháme přes noc v ledničce ztuhnout a pak podle libosti ozdobíme ovocem.
Zveřejněno 18. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kakaový dort s broskvovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jg8v
Moje poznámka
					
				
Kakaový dort s broskvovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jg8v
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							dort s broskvovou náplní, 
						
						
							kakaový dort s broskvemi, 
						
						
							broskvova napln do dortu, 
						
						
							korpusovy dort za st
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							olej, 
						
						
							kakao, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							broskve, 
						
						
							cukr, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							želatina
						
					
	
			
Komentáře (5)