Nádivka velikonoční
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením a uzeným masem. Je plná vajec a nasekaných mladých kopřiv.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 111 kJ / 3 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 228,64 g |
| Tuky | 244,08 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 2,59 g |
| Sodík | 7,98 g |
| Sůl | 18,43 g |
| Sacharidy | 5,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso uvaříme ve vodě, pak nakrájíme na kostičky a vývar necháme odložený na polití housek.
Krok 2: Změklou Heru a žloutky utřeme, přidáme podle chuti sůl, pepř, rozemnutou majoránku, mletý zázvor, muškátový květ, muškátový oříšek, oprané a najemno nasekané mladé kopřivy.
Krok 3: Postupně přidáváme na kostičky nakrájené housky, poléváme vývarem z uzeného masa a přidáváme i nakrájené uzené maso. Vše promícháme.
Krok 4: Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do hmoty.
Krok 5: Připravenou směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme dozlatova.
Zveřejněno 5. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nádivka velikonoční
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6mz
Moje poznámka
Nádivka velikonoční
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6mz
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 4 hodinami
Tématické fráze:
velikonocni nadivka,
nadivka velikonoční,
nádivka,
velikonoční nádivka recept,
nádivka recept,
recept na dobrou velikonoční nádivku,
recept na velikonoční nádivku,
recept velikonocni nadivka,
domaci nadivka,
recept na nádivku,
velikonoční nádivky,
velikonoční nádivka.cz,
recepty velikonoční nádivka,
kondrhel,
velokonocni nadivka,
nádivka velikonoce,
kondrhel do nádivky,
velikonocni recepty,
velikonční nádivka,
velikonoční nádivka s kopřivou
Suroviny:
maso uzené,
houska,
vejce,
tuk hera,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
zázvor mletý,
ořech muškátový,
květ muškátový,
kopřivy,
vývar z uzeného masa,
tuk
Komentáře (42)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
www.toprecepty.cz/tipy-triky/desatero-velikonocni-nadivka-rady-a-tipy-na-jeji-pripravu/#rada-10
Včetně dalších rad pro úspěšnou přípravu velikonoční nádivky. Ať se podaří ;)
www.labuznik.cz/recept/velikonocni-nadivka-po-stopadesate/
https://www.labuznik.cz/recept/velikonocni-nadivka...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec
Kontryhel je úplně jiná bylina, která se rozhodně čerstvá nekonzumuje http://cs.wikipedia.org/wiki/Kontryhel_obecn%C3%BD