Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 692 kJ / 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,76 g |
Tuky | 0,41 g |
Vláknina | 8,59 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 32,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme větší hrnec, na dně ho zalijeme olejem a přidáme na kousky nakrájenou cibuli.
Krok 2: K cibuli přidáme menší kousky brambor (opravdu menší, aby byly rychleji měkké), nadrobno nakrájený česnek a nakonec i najemno nastrouhanou mrkev. Nezapomeneme míchat, abychom zeleninu nepřipálili. V této fázi je možné přidat i trochu mouky na zahuštění, ale není to nutné, hustotu špenátu zajistí i rozvařené brambory.
Krok 3: Jakmile zelenina získá pěknou barvu, podlijeme ji vodou a dusíme, dokud brambory nezměknou. Poté přidáme špenát – může to být protlak z čerstvých listů anebo balený mražený špenát (přímo z mrazáku). Posolíme, popepříme, podlijeme vodou a/nebo mlékem a vaříme, dokud vše nezačne vřít.
Krok 4: Pokud jsou brambory měkké, špenát stačí povařit jen krátce. Až stáhneme oheň, přidáme další dávku česneku na provonění (množství závisí na chuti každého).
Krok 5: Úplně nakonec můžeme přidat ještě trochu smetany pro zjemnění.
Zveřejněno 25. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn0Y
Moje poznámka
Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn0Y
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 11 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 13 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 1 hodinou
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 2 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 3 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 3 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 4 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 5 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 5 hodinami
Okurková marmeláda se zázvorem
Slavista62 před 6 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
MagdalenaPistkova1292012 před 7 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 8 hodinami
Tématické fráze:
dušený mražený špenát,
dušený špenát,
dušený špenát bez mouky,
dušený špenát recept,
špenát recept,
dusene spenatove listy se smetanou,
dušený špenát top recepty,
špenát z mraženych spenatovych listů,
špenát top recepty,
recept na duseny špenát,
špenát protlak nebo list,
dušený špenát z z čerstvého zelí,
recept spenat jinak,
spenatove listy duseme,
základ pod dušený spenat,
duseny spenat s hraskem,
jak pripravit duseny špenátem,
jak zjemnit špenát,
mražený spenát dušený,
dušený špenát se smetanou mrazeny
Suroviny:
špenátové listy,
česnek,
mrkev,
brambory,
olej,
pepř,
voda
Komentáře (3)