Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 692 kJ / 165 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,76 g |
| Tuky | 0,41 g |
| Vláknina | 8,59 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 92 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 32,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme větší hrnec, na dně ho zalijeme olejem a přidáme na kousky nakrájenou cibuli.
Krok 2: K cibuli přidáme menší kousky brambor (opravdu menší, aby byly rychleji měkké), nadrobno nakrájený česnek a nakonec i najemno nastrouhanou mrkev. Nezapomeneme míchat, abychom zeleninu nepřipálili. V této fázi je možné přidat i trochu mouky na zahuštění, ale není to nutné, hustotu špenátu zajistí i rozvařené brambory.
Krok 3: Jakmile zelenina získá pěknou barvu, podlijeme ji vodou a dusíme, dokud brambory nezměknou. Poté přidáme špenát – může to být protlak z čerstvých listů anebo balený mražený špenát (přímo z mrazáku). Posolíme, popepříme, podlijeme vodou a/nebo mlékem a vaříme, dokud vše nezačne vřít.
Krok 4: Pokud jsou brambory měkké, špenát stačí povařit jen krátce. Až stáhneme oheň, přidáme další dávku česneku na provonění (množství závisí na chuti každého).
Krok 5: Úplně nakonec můžeme přidat ještě trochu smetany pro zjemnění.
Zveřejněno 25. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn0Y
Moje poznámka
Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn0Y
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 14 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Išlské dortíčky
dra.carol před 44 minutami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 48 minutami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 7 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 10 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 11 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 12 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 12 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 15 hodinami
Tématické fráze:
dušený mražený špenát,
dušený špenát,
dušený špenát bez mouky,
dušený špenát recept,
špenát recept,
dusene spenatove listy se smetanou,
dušený špenát top recepty,
špenát z mraženych spenatovych listů,
špenát top recepty,
recept na duseny špenát,
špenát protlak nebo list,
dušený špenát z z čerstvého zelí,
recept spenat jinak,
spenatove listy duseme,
základ pod dušený spenat,
duseny spenat s hraskem,
jak pripravit duseny špenátem,
jak zjemnit špenát,
mražený spenát dušený,
dušený špenát se smetanou mrazeny
Suroviny:
špenátové listy,
česnek,
mrkev,
brambory,
olej,
pepř,
voda
Komentáře (3)