Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 542 kJ / 1 803 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,63 g |
| Tuky | 45,04 g |
| Vláknina | 5,75 g |
| Cholesterol | 845 mg |
| Sodík | 384 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 303,79 g |
Postup přípravy
Použila jsem dortovou formu 16 cm průměr, dno vyložila pečícím papírem a celou vystříkala olejem ve spreji, olejem i muffinový plech (viz foto).
Oddělíme žloutky od bílků, bílky se špetkou soli svěříme robotu se šlehací metlou a necháme pracovat.
Mezitím odvážíme krupicový cukr (s moučkovým piškotové těsto rádo zřídne) a do již tuhého sněhu postupně přidáváme za stálého šlehání na cca prostřední rychlost. Necháme techniku pracovat a odvážíme a prosejeme mouku a škrob. Až je sníh opravdu tuhý - špičky ze sněhu nepadají v míse dolů - snížíme rychlost na minimum a pomalu přidáme žloutky jeden po druhém, pak po troškách mouku se škrobem. Je dobře vidět, jak hmota je vždycky po chvilce jednolitá. Krok 2: Hotové těsto vložíme do cca 2/3 dortové formy + zbytek vyjde na 6 muffinů.
Hned vložíme do trouby.
15 minut do trouby nenahlížíme !!! - po patnácti minutách zkusíme muffiny špejlí, měly by být hotové, rychle troubu zavřeme a počkáme dalších 15 minut. Pak zkusíme korpus, měl by být taky akorát.
Muffiny i korpus cca po pěti minutách po vyndání z trouby přeložíme na mřížku a necháme dvě hodinky odpočívat. Krok 3: Prokrojíme - muffiny napůl a dortík dvakrát, nejlépe mašlovačkou pokropíme bezovou šťávou, krémem promažeme, obmažeme - naked cake....
Necháme hodinku v lednici odpočinout a dozdobíme dle chuti. Chtěla jsem udržet základní chuť, proto jen jedlé květy....
Zveřejněno 26. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezovo citronový dortík (pro Cat)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/or1k
Moje poznámka
Bezovo citronový dortík (pro Cat)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/or1k
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
ischelské kolečkach,
bezovo citronovy krem
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
škrob kukuřičný,
sýr philadelphia,
smetana zakysaná,
smeta-fix,
kůra citronová,
Komentáře (2)