Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaninové plátky s hlívou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 781 kJ /
1 382 kcal
Bílkoviny98,71 g
Tuky101,23 g
Vláknina10,16 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,50 g
Sacharidy14,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z obou stran společně s na nudličky pokrájenou slaninou. Krok 2: Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět i nasekaný česnek se zázvorem. Následně přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu, promícháme, přilijeme cca 2 - 2,5 dl vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí masa, za občasné kontroly a případného podlití. Krok 3: Nakonec omáčku zahustíme buď troškou jíšky nebo solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Vše krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Krok 4: Podáváme s libovolnou přílohou dle vlastní chuti: brambory, kaše, noky, rýže, těstoviny. Pokud máme rádi pikantní pokrmy, posypeme maso jemně nasekaným zázvorem.

Zveřejněno 11. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPYA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPYA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
krkovice s hlívou, vepřové plátky se slaninou a hlivou, plátky s hlívou a se zeleninou, hlíva ústřičná recepty, kotleta a hlíva recepty, vepřové plátky, recepty s hlivou

Suroviny:
kotleta vepřová, slanina anglická, hlíva ústřičná, sádlo, sůl, pepř mletý, česnek, zázvor, jíška, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu