Zapečené vepřové plátky s hlívou ústřičnou

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 8 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 8 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky vepřové kotletky
1 balení hlívy ústřičné
4 plátky uzeného sýra
250 ml smetany ke šlehání
4 lžičky nasekané bazalky
1 lžička soli
1 lžička mletého pepře
sádlo či olej
1 kg brambor

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme.

  2. Vložíme na pekáček s trochou sádla či oleje a poklademe plátky uzeného či jiného tvrdého sýra.

    Na něj položíme na plátky pokrájenou hlívu ústřičnou a posypeme hustě bazalkou.

  3. Dáme do předehřáté trouby a podlijeme šlehačkou, případně doléváme mléko při pečení.

  4. Pečeme asi 40 minut, prvně zprudka, pak zmírníme teplotu.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s brambory, výborně se hodí americké, já jsem zkoušela i topinambury, ale moc jsem s nimi úspěch neměla.

Myslím, že to je jen o nezvyk.

Komentáře k receptu Zapečené vepřové plátky s hlívou ústřičnou

Tématické fráze: vepřové maso s hlívou ústřičnou zapečené kotlety s hlívou ústřičnou vepřové s hlívou ústřičnou vepřový plátek s hlívou vepřová kotleta s hlívou ústřičnou zapečené kotlety s hlívou kotlety s hlivou ustricnou platky s hlivou zapecene kotlety s hlivou ustricn pecene maso s hlivou recepty s hlívou ústričnou vepřový plátek s hlívou ústřičnou vepřové medailonky s hlívou kotlety s hlívou vepřové kotlety s hlívou ústřičnou vepřové medailonky s hlívou ustřičnou veprove z hlivou vepřová kotleta s hlívy ústřičné zapečená hlíva ústříčná zapečené hlíva ústřičná s nivou