Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Pomalu pečená husa, předem naložená v láku, je lahůdka plná výrazné chuti a vůně. Díky marinování v rozmarýnu maso získá jemnou bylinkovou chuť. Na povrchu je husa křupavá a uvnitř šťavnatá. Ideální pro slavnostní tabuli.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 111 kJ / 27 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 0,60 g |
| Vláknina | 1,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 80,03 g |
| Sůl | 200,00 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
Moje poznámka
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 9 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
habis před 34 minutami
Škubánky s mákem
Tereziena před 1 hodinou
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 1 hodinou
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 1 hodinou
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 2 hodinami
Dýňová polévka
spamejlik před 2 hodinami
Žampionová polévka
Blazenka před 2 hodinami
Domácí langoše
Sarka1234 před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 3 hodinami
Tématické fráze:
pomalu pečená husa v troubě,
pomalu pečená husa,
lak na husu,
husa ve slanem nalevu,
jak naložit husu,
slaný nálev na husu,
kachna naložená ve slaném nálevu,
kachna pred pecenim ve slanem nálevu,
kachna v solném roztoku,
nalozit maso do slaneho nálevu,
kachna naložena v laku,
husa v nálevu,
husa v slaném nálevu,
husa naložená ve slaném nalevu,
kachna naložena do slaného nalevu,
jak pozvolna pect husu,
solný lák na maso,
naložená kachna den předem,
solný nálev na kachnu,
slaném nálevu pečená husa
Suroviny:
husa,
sůl,
kmín celý,
sůl,
rozmarýn čerstvý,
voda
Komentáře (11)
Husu jsem nikdy nedělala,a kuře,nebo kachnu někdy nasolenou a okmínovanou dávám uležet přes noc do lednice.Tak mě napadlo,když se nakládá před uzením maso do solného láku,že by nebylo špatné takto vyzkoušet i husu.A protože máme rádi čerstvý rozmarýn,tak jsem do láku přidala i ten.Husa byla po upečení hezky provoněná,maso mírně slané a krásně měkké.
K naložení husy jsem použila 9 litrový papiňák,husička se tam hezky vešla.Pokud takový velký hrnec v domácnosti není,tak také není problém naložit již předem naporcovanou husu do menšího.Ale doba pečení pak bude o něco kratší.
A pokud by toto opravdu někdo chtěl vyzkoušet,tak doporučuji huse ušmiknout větší kus křídel a těmi maso v pekáči podložit.Mě se maso na prsou trochu při obracení škublo