Cikánská hovězí pečeně
Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v podobě vařené rýže či těstovin získáte chutný oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 044 kJ / 1 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,97 g |
Tuky | 73,85 g |
Vláknina | 7,04 g |
Cholesterol | 249 mg |
Sodík | 578 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 17,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso prošpikujeme slaninou a z obou stran osolíme a opepříme.
Krok 2: Cibuli necháme zpěnit na rozehřátém oleji. Maso vložíme na zpěněnou cibuli, opečeme ze všech stran a po opečení vše zasypeme sladkou paprikou. Promícháme, chvilku restujeme a pak podlijeme vodou.
Krok 3: Necháme provařit a poté přimícháme rajčatový protlak. Vzniklou směs s masem přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě do změknutí.
Krok 4: Mezitím očistíme a nakrájíme na kousky rajčata a papriky. Maso občas obrátíme a dle potřeby podlijeme vodou.
Krok 5: Ke konci pečení přidáme papriky a rajčata. Spolu vše necháme propéct do úplného změknutí.
Krok 6: Hotové maso vyjmeme z nádoby a nakrájíme na porce. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.
Zveřejněno 26. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QEz7
Moje poznámka
Cikánská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QEz7
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 3 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 4 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 6 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 8 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 8 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 9 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 9 hodinami
Tématické fráze:
cikánská pečeně,
cikánská hovězí pečeně,
cikánská hovězí pečeně recept,
recepty hovězí maso cikánská pečeně,
cikánská pečeně s rýží,
cikánská pečeně recept,
hovězí pečeně,
cigánská pečeně,
hovězí cikanska pečeně,
cigánská hovězí pečeně,
hovězí pečeně s rýží,
cikánská hovězí,
pečené hovězí,
hovězí cikánská pečeně recept,
hovězí pečeně recept,
hovězí maso recepty,
cikánské hovězí pecene,
hovezi pecene recepty,
recept na cikanskou,
recept na cikánskou pečeni
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
paprika,
rajče
Komentáře (9)