Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá zelňačka s koprem

Kysané zelí, kvalitní papriková klobáska a kopr tvoří skvělou kombinaci. Pochutnáte si na ní v této polévce, ve které se všechny chutě dokonale spojují. Navíc vás spolehlivě zahřeje a zasytí v zimních dnech.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 313 kJ /
553 kcal
Bílkoviny18,60 g
Tuky23,55 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 4,11 g
Sůl10,20 g
Sacharidy57,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do hrnce s bobkovým listem, novým kořením, kmínem a solí. Vývaru nebo vody dáme jen tolik, aby brambory byly ponořené a vaříme 8-10 minut (dle velikosti brambor). Krok 2: K téměř uvařeným bramborám přidáme překrájené zelí bez nálevu a na kostky nakrájenou klobásu. Dolijeme vývarem (trochu vývaru necháme v hrnku) tak, aby vše bylo ponořené a přivedeme k varu. Krok 3: V hrnku s vývarem rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do vařící polévky. Společně vaříme s občasným mícháním do změknutí zelí. Krok 4: Smícháme obě smetany a přilijeme k nim trochu polévky. Promícháme a vlijeme do hrnce s polévkou. Přidáme kopr a vaříme už jen krátce. Polévku dochutíme cukrem, solí a pepřem.

TIP: Otázky a odpovědi na téma kysané zelí

Zveřejněno 29. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá zelňačka s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x4gn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá zelňačka s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x4gn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: výbormá, mám ji ráda a naučila jsem se ji vařit před skoro 50 roky od sousedky s vývarem z uzeného a kousky masa :-K tak za mne dobrýýýýý

Komtesina: Děkuji moc :-K:-K

Vynikající.:yes:

Tak uvařeno a polévka je moc dobrá. Sice jsem neměla zakys.smetanu ale i tak je polévka mňamózní :yes:

gungaa:
Autorka píše: vývar nebo voda
Já bych to do ZELŇAČKY viděl spíše v opačném pořadí ;-)
No, s tím vývarem tady je to podobné jako s vejci u Pětivaječných těstovin: 5 vajec na metrák mouky ;-):-8:-D

A kolik toho vývaru ?

Krásná.:-K:-K

klukodvody: Děkuji..:-K

Ivana Ch: ;-);-):-K

Tématické fráze:
bílá zelnačka, bílá polévka s koprem, bílá zelňačka recept, recept na zelňačku, bílá zelňačka s klobásou, zelňačka bíla, zelnacka, zelňačka recept, zelnačka polévka s klobásou bila, bílá polévka ze salátu, staroceska zelnacka s koprem, ukrajinská kuchyně, bila zelňačka s klobásou top recepty, zelná s koprem, bila zelňačka bez klobasy, polívka bílá s koprem, paprika bila recepty, recept na bilou zelnačku, recepty s koprem, zelňačka bílá

Suroviny:
zelí kysané, brambory, klobása papriková, mouka hladká, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, kopr, bobkový list, koření nové koření, vývar masový, kmín celý, sůl, pepř mletý, cukr

Přidat fotografie receptu