Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa se sladko-pikantní přílohou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 287 kJ /
308 kcal
Bílkoviny2,09 g
Tuky1,00 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy67,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme. Krok 2: Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá silnou slupku, část jí můžeme ponechat. Rozinky namočíme do trošky vody nebo sladšího vína. Krok 3: Pánev nasucho rozehřejeme, do ní následně dáme smažit připravená kachní prsa, nejprve kůží dolů a po úplném osmažení kůže dozlatova je otočíme a osmažíme i z druhé strany. Pokud chceme, můžeme kachní prsa dále smažit i ze všech stran, tj. i z boků a následně zabalit do alobalu a nechat tzv. dojít, nebo je přeložíme do pekáčku a vložíme je ještě na cca 8 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. Krok 4: Během času, kdy máme v alobalu nebo troubě téměř hotová prsa, z pánve slijeme téměř všechen přebytečný tuk z vysmažené prsní kůže, do pánve přisypeme na kostky pokrájené ovoce, dle chuti čerstvě nastrouhanou kůru, cca lžíci citronové šťávy, rozinky i s vínem či vodou a na jemno nasekaný zázvor, který dodá ovocné směsi pikantnost. Po velmi krátkém osmažení na chviličku pánev zaklopíme a vše společně podusíme, je-li třeba, podlijeme vodou nebo vínem. Krok 5: Na závěr, po odklopení, zaprášíme ovoce zlehka škrobem, jen trochu, postačí jen taková větší špetka mezi prsty, ovoce promícháme, dosladíme lžičkou medu, přidáme pár lžic vody. Krok 6: Hotovou ovocnou směs nandáme na předehřátý talíř k další, námi vybrané příloze (kaše, šťouchané brambory, noky, opečené tousty...) a až na konec pokrájíme kachní prsa šikmo na plátky, které poskládáme na ovoce. Krok 7: Kdo nesmí nebo nemá rád med, může dosladit třtinovým cukrem nebo dá do pánve jako první zkaramelizovat s ovocem trochu cukru krupice.

Zveřejněno 30. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa se sladko-pikantní přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LyEW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa se sladko-pikantní přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LyEW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kachni prso s hruskou a jablkem, kachni prsa recept, kachní prsa s bramborové noky, kacní prsa na sladko, kachna na sladko, kachní prsa hruska, jak smazit kachni prsa s kuzi, kachní prso rozinky, kachni prsa na rozinkach

Suroviny:
prsa kachní, sůl, pepř mletý, jablko, hruška, rozinky, voda, šťáva citronová, zázvor, med, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu